• Latest
  • Trending
  • All
zeljanica

Зељаница

25. март 2025.

Знањодром

25. септембар 2025.
Бела-црква-Каран

Бела Црква у Карану

23. септембар 2025.
kornhol-cajetina

У Чајетини одржан корнхол турнир

22. септембар 2025.

Знањодром

18. септембар 2025.

Култура: Отварање изложбе слика „КОЛО“ у КЦ Златибор

18. септембар 2025.
piroske

Пирошке

16. септембар 2025.
zanjodrom

Знањодром

11. септембар 2025.
Selo-Dobroselica

Доброселица

11. септембар 2025.
Ruska-medonjica

Руска медоњица

8. септембар 2025.

Знањодром

4. септембар 2025.
dr Gordana Bojovic

Др Гордана Бојовић: Пацијент мора бити у центру пажње

1. септембар 2025.

Знањодром

28. август 2025.
  • Авантура
  • Хумор
  • Куварица
  • Знаменитости
  • Златопедија
  • Важни телефони
  • Смештај на Златибору
  • Контакт
  • Рекламирајте се код нас
Петак, септембар 26, 2025
  • Login
Око Златибора
No Result
View All Result
Око Златибора
No Result
View All Result
Home Куварица

Зељаница

by Око Златибора
25. март 2025.
in Куварица
0
zeljanica
Share on FacebookShare on Twitter

Пита зељаница је у основи пита са сиром у коју додате мало зеља, колико да кажете да сте појели нешто здраво. Позитивне ефекте зеља не знамо, али звучи добро.

Зељаница се може припремати од домаћих развлачених кора, а може и од куповних. Овај пут изабрали смо другу варијанту.

Потребни састојци: паковање кора за питу, око пола килограма сира, мало павлаке, два јајета и зеље.

Кашу припремити од издробљеног сира, јаја и зеља које је претходно обарено и ситно исецкано. Зеље има опор укус, па не треба претеривати са количином или се може додати павлака како би га ублажила. Можете мало посолити у зависности од сланоће сира.

Узети једну кору. Поуљити је. Додати на средину кашу, преклопити леву и десну страну и савити на троугао. И тако редом. Поређати у поуљени плех и пећи на 200 степени око пола сата (зависи да ли волите решије печено или не).

Кад је реч о савијању пита од куповних кора постоји више начина. Коре се могу уролати, могу се ређати једна на другу а могу се цепати вуаљати у кашу и такве ређати у плех. Како год да их савијете, добро ће испасти.

С’обзиром да зеље можете наћи само у пролеће, може се заменити спанаћем или блитвом.

Пита-са-зељем
Пита-зеље
Зељаница

Ако вам треба идеја за доручак, ручак, вечеру… посетите златиборску куварицу. Можда пронађете инспирацију.

Tags: питатесто
ShareTweet
Previous Post

Пилетина у сосу од печурака

Next Post

Ледињак

Related Posts

piroske

Пирошке

by Око Златибора
16. септембар 2025.
0

Пирошке се праве од нараслог теста, празне или пуњене различитим филовима, а могу бити пржене у уљу или печене у...

Палачинке из рерне

by Око Златибора
25. јун 2025.
0

Једна од варијанти су и палачинке из рерне. Скраћују време припреме, што је за модерну куварицу изузетно важно.

Рибић

by Око Златибора
17. јун 2025.
0

Рибић је део јунетине који се налази на коленици. Изузетно је мекан и сочан комад меса, који након дугог кувања...

Телећа чорба

by Око Златибора
26. март 2025.
0

За телећу чорбу важи да је најбоља у ресторану. И јесте добра! Бар из нашег искуства, никад нас није изневерила....

Next Post
ledinjak

Ледињак

Please login to join discussion
No Result
View All Result

Категорије

Категорије

  • Авантура
  • Агенција Ерцов
  • Блог
  • Вести
  • Гљиве
  • Географија
  • Забава
  • Златиборци
  • Златопедија
  • Знаменитости
  • Куварица
  • Манифестације
  • Пословни водич
  • Саговорници
  • Смештај на Златибору
  • Спорт
  • Фауна
  • Флора
  • Хумор
  • Цркве и манастири

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Важни телефони
  • Контакт
  • Политика приватности
  • Рекламирајте се код нас

Copyright © 2017 JNews.