Бурек са пилећим месом по укусу се не може поредити са обичним буреком, али по калоријама стоје раме уз раме.
За припрему бурека са пилећим месом потребно је: паковање кора за питу, бело пилеће месо око 400 грама, једна шаргарепа, једна мања главица црног лука, со, додатак јелима, уље, чаша киселе павлаке.
Пилеће месо прокувати у посољеној води, а затим га исецкати. Поред белог меса могу се кувати и пилећа леђа.
У угрејаном уљу пропржити црни лук и изрендану шаргарепу. Додавати по мало топлу воду како би шаргарепа лепо омекшала. Затим додати месо, со по укусу и кашичицу додатка јелима. Ко воли смесу може мало и побиберити. Кад месо буде испржено, оставити да се прохлади. Додати кашику павлаке у тако охлађено и добро промешати да смеса буде компактна.
У плех ставити две коре. Кору мало поуљити, па по њој равномерно распоредити кашу. Поступак понављати док не утрошите коре. Са уљем не претеривати како на крају пита не би била превише масна. Пећи на 200 степени око пола сата.
Бурек се при крају печења може прелити јајима умућеним са кашиком павлаке.
Уз ово јело могу се служити јогурт, кисело млеко, а највише прија кад сте гладни.
Ако вам треба идеја за доручак, ручак, вечеру… посетите златиборску куварицу. Можда пронађете инспирацију!