Клопа

Мусака

За мусаку су потребани: црвени кромпир (до 1 kg), око 0,5 kg мешаног млевеног меса, главица црног лука, шаргарепа, чен белог лука, око 0,5 l млека, 2 јаја, зачини.

У шерпи издинстати ситно сецкан црни и бели лук и шаргарепу. Затим додати млевено месо и посолити. Лагано пржити док месо не буде у пола готово.

Кромпир ољуштити и исећи на танке листиће. Опрати. Ако желите да мусака буде брже готова кромпир се може прокувати (један кључ) или мало пропржити.

Већу шерпу или пекач добро поуљити. Поређати половину кромпира равномерно распоређену по дну пекача, затим ставити месо, па опет кромпир. Пећи у рерни на 200 степени све док кромпир не омекша. Кад кромпир буде печен, залити га млеком помешаним са умућеним јајима. Посути по врху ситно сецкан першун. У млеко се може додати и кашика павлаке или кајмака. Пећи још 10ак минута и мусака је готова.

Кромпир зачинити додатком јелима или током ређања у пекач или зачинити млеко пре наливања мусаке.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *