• Latest
  • Trending
  • All

Пужићи са месом

25. март 2025.

Црква Светог Архангела Гаврила у Чајетини

12. новембар 2025.

Културни репертоар

12. новембар 2025.

30. Југословенски позоришни фестивал – Без превода

9. новембар 2025.

Знањодром

9. новембар 2025.
slobodan-simic-satiricar

Слободан Симић: Насмејан човек престаје да се боји

5. новембар 2025.
ćaci-štrajk-glađu

Напредњак се плаши да, на снимцима из Ћациленда, није испао довољно бедно

4. новембар 2025.
mma-zlatibor

ММА клуб Златибор успешaн на државном првенству АДЦЦ

4. новембар 2025.
marija-vulovic-betel

Жаклинин Џемпер

3. новембар 2025.

Мусака од плавог патлиџана

3. новембар 2025.

Културни репертоар

3. новембар 2025.
maglenka-clitocybe-nebularis

Магленка (Clitocybe nebularis)

1. новембар 2025.

Знањодром

30. октобар 2025.
  • Авантура
  • Хумор
  • Куварица
  • Знаменитости
  • Златопедија
  • Важни телефони
  • Смештај на Златибору
  • Контакт
  • Рекламирајте се код нас
Четвртак, новембар 13, 2025
  • Login
Око Златибора
No Result
View All Result
Око Златибора
No Result
View All Result
Home Куварица

Пужићи са месом

by Око Златибора
25. март 2025.
in Куварица
0
Share on FacebookShare on Twitter

Пужићи са месом су добар избор за доручак или вечеру. С`обзиром да их деца воле, одличан су део рођенданске трпезе. Брзо се спремају и увек добро испадну.

Потребни састојци: паковање лиснатог теста – пола килограма, око 300 gr мешаног млевеног меса, главица црног лука, чено белог лука, со, млевени бибер, једно јаје, маст или уље.

Лиснато тесто извадити из кесе и оставити да се одледи. За то време може се спремити каша.

Ситно исецкати црни и бели лук. Пропржити их док не добију стакласту боју. Додати млевено месо, со и мало бибера. Пржити на умереној ватри. Кад буде готово, оставити да се прохлади.

Побрашњавити подлогу и лиснато тесто растањити оклагијом (3 mm). Затим га исећи на траке ширине око 3-4 cm. Премазати умућеним јајетом. По средини траке равномерно, целом дужином распоредити кашу. Савити у ролну, а затим у пужа.

Плех поуљити или ставити пек-папир. Пужићи са месом се ређати и премезати умућеним жуманцетом. Можете посути сусам, али није неопходан. Пећи их на 200 степени око пола сата. Служити топле уз јогурт или кисело млеко.

Лиснато тесто се купује у свакој прехрамбреној радњи у паковањима од 1 и 0,5 kg.

Ако вам треба идеја за доручак, ручак, вечеру… посетите златиборску куварицу. Можда пронађете инспирацију!

Tags: пецивотесто
ShareTweet
Previous Post

Подварак

Next Post

Боров чавлић

Related Posts

Мусака од плавог патлиџана

by Око Златибора
3. новембар 2025.
0

За припрему мусаке потребно је око килограм плавог патлиџана, 400 грама мешаног млевеног меса, главица црног лука, чен белог лука,...

piroske

Пирошке

by Око Златибора
16. септембар 2025.
0

Пирошке се праве од нараслог теста, празне или пуњене различитим филовима, а могу бити пржене у уљу или печене у...

Палачинке из рерне

by Око Златибора
25. јун 2025.
0

Једна од варијанти су и палачинке из рерне. Скраћују време припреме, што је за модерну куварицу изузетно важно.

Рибић

by Око Златибора
17. јун 2025.
0

Рибић је део јунетине који се налази на коленици. Изузетно је мекан и сочан комад меса, који након дугог кувања...

Next Post

Боров чавлић

Please login to join discussion
No Result
View All Result

Категорије

Категорије

  • Авантура
  • Агенција Ерцов
  • Блог
  • Вести
  • Гљиве
  • Географија
  • Забава
  • Златиборци
  • Златопедија
  • Знаменитости
  • Куварица
  • Манифестације
  • Пословни водич
  • Саговорници
  • Смештај на Златибору
  • Спорт
  • Фауна
  • Флора
  • Хумор
  • Цркве и манастири

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Важни телефони
  • Контакт
  • Политика приватности
  • Рекламирајте се код нас

Copyright © 2017 JNews.