Клопа

Пужићи са месом

Потребни састојци: паковање лиснатог теста, око 300 gr мешаног млевеног меса, главица црног лука, чено белог лука, со, млевени бибер, једно јаје, маст или уље.

Лиснато тесто извадити из кесе и оставити да се одледи. За то време може се спремити каша.

Ситно исецкати црни и бели лук. Пропржити их док не добију стакласту боју. Додати млевено месо, со и мало бибера. Пржити на умереној ватри. Кад буде готово, оставити да се прохлади.

Побрашнњавити подлогу и лиснато тесто растањити оклагијом (3 mm). Затим га исећи на траке ширине око 3 cm. Премазати умућеним јајетом. По средини траке равномерно целом дужином распоредити кашу. Савити у ролну, а затим у пужа.

Плех поуљити или ставити пек-папир. Пужиће поређати и премезати умућеним жуманцетом. Пећи их на 200 степени око пола сата. Служити топле уз јогурт или кисело млеко.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *