• Latest
  • Trending
  • All
bakin-kolac

Бакин колач

25. март 2025.
stablo-mecje-leske-u-uzicu

Занимљивости о Златибору

20. мај 2025.
Премијера дечјих представа „Чаробно позориште“ и „Дамојед“

Премијера дечјих представа „Чаробно позориште“ и „Дамојед“

19. мај 2025.
33. Фестивал „Деца међу нарцисима“

33. Фестивал „Деца међу нарцисима“

19. мај 2025.
Култура: Анђелка пред златиборском публиком

Култура: Анђелка пред златиборском публиком

19. мај 2025.
kacun-cvet

Каћун

18. мај 2025.
Љубиш

Љубиш

18. мај 2025.
kviz-znanjodrom

Знањодром

15. мај 2025.
ФК Чајетина

ФК Чајетина у посети главном граду

13. мај 2025.
zoran-marinković-šahosvski-klub-čigota

Зоран Маринковић победник шаховског турнира на Златару

12. мај 2025.
НП Ужице домаћин фестивала „Јоаким Вујић“

НП Ужице домаћин фестивала „Јоаким Вујић“

12. мај 2025.
Култура: Изложба „Анђели Жичке епархије“ у КЦ Златибор

Култура: Изложба „Анђели Жичке епархије“ у КЦ Златибор

12. мај 2025.
Знањодром

Знањодром

8. мај 2025.
  • Авантура
  • Хумор
  • Куварица
  • Знаменитости
  • Златопедија
  • Важни телефони
  • Смештај на Златибору
  • Контакт
  • Рекламирајте се код нас
уторак, мај 20, 2025
  • Login
Око Златибора
No Result
View All Result
Око Златибора
No Result
View All Result
Home Куварица

Бакин колач

by Око Златибора
25. март 2025.
in Куварица
0
bakin-kolac
Share on FacebookShare on Twitter

Бакин колач (галете) је једноставна посластица чија припрема не захтева много труда. Лако се припрема, неопходне састојке обично увек имате у својој кухињи, а прилично је укусан и популаран, нарочито међу децом.

За припрему бакиног колача потребни су следећи састојци: 3 јајета, 200 ml уља, 200 ml млека, 150-200 gr шећера, 400 gr брашна, један прашак за пециво и мало коре од лимуна. Међутим, састојци се могу мерити и шољама, па је онда потребна шоља уља, шоља шећера, шоља млека и две шоље брашна.

У чинији улупати јаја и мутити их миксером. Постепено додавати шећер и мутити све док се исти добро не истопи. У случају да шећер остане нерастопљен, бакин колач ће се лепити за калуп током печења. У ову смесу се затим додају млеко, уље и кора од лимуна. Обичне жице на миксеру треба заменити додатком за мешање теста. Претходно помешати брашно и прашак за пециво, па га постепено додавати, а затим мешати док смеса не постане хомогена.

Загрејати калуп и поуљити га (најбоље четком) пре сваког сипања теста. У загрејан калуп ставити око две кашике теста. Не отварати три-четири минута, иначе ће се тесто раздвојити.

Печен-Бакин-колач

Бакин колач се може јести служити са шлагом, кремом, воћним или чоколадним преливима. Просто је захвалан за различите врсте комбинација које зависе само од вашег укуса.

Ако вам треба идеја за доручак, ручак, вечеру… посетите златиборску куварицу. Можда пронађете инспирацију!

Tags: дезерттесто
ShareTweet

Related Posts

Телећа чорба

Телећа чорба

by Око Златибора
26. март 2025.
0

За телећу чорбу важи да је најбоља у ресторану. И јесте добра! Бар из нашег искуства, никад нас није изневерила....

Розен торта

Розен торта

by Око Златибора
18. март 2025.
0

Розен торта, посни дезерт, незаобилазан на свим славама. Брзо и лако се спрема, али се бар један дан чека на...

Теткина проја

Теткина проја

by Око Златибора
25. март 2025.
0

Састојци: 5 кашика паленте или крупног пројоног брашна, 5 кашика пшеничног брашна, пола кашичице соде бикарбоне, пола кесице прашка за...

Рафаело

Рафаело

by Око Златибора
18. март 2025.
0

Рафаело куглице су производ италијанске компаније Фереро. На тржишту су се појавиле 1990. године и одмах попримиле симпатије готово свих...

Мени

  • Авантура
  • Хумор
  • Куварица
  • Знаменитости
  • Златопедија
  • Важни телефони
  • Смештај на Златибору
  • Контакт
  • Рекламирајте се код нас
No Result
View All Result

Категорије

  • Авантура
  • Блог
  • Вести
  • Забава
  • Златопедија
    • Гљиве
    • Географија
    • Златиборци
    • Манифестације
    • Спорт
    • Фауна
    • Флора
  • Знаменитости
  • Куварица
  • Саговорници
  • Смештај на Златибору
  • Хумор
    • Агенција Ерцов

Категорије

  • Важни телефони
  • Контакт
  • Политика приватности
  • Рекламирајте се код нас

Copyright © 2017 JNews.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Авантура
  • Хумор
  • Куварица
  • Знаменитости
  • Златопедија
  • Важни телефони
  • Смештај на Златибору
  • Контакт
  • Рекламирајте се код нас

Copyright © 2017 JNews.