• Latest
  • Trending
  • All
bakin-kolac

Бакин колач

25. март 2025.

Црква Светог Архангела Гаврила у Чајетини

12. новембар 2025.

Културни репертоар

12. новембар 2025.

30. Југословенски позоришни фестивал – Без превода

9. новембар 2025.

Знањодром

9. новембар 2025.
slobodan-simic-satiricar

Слободан Симић: Насмејан човек престаје да се боји

5. новембар 2025.
ćaci-štrajk-glađu

Напредњак се плаши да, на снимцима из Ћациленда, није испао довољно бедно

4. новембар 2025.
mma-zlatibor

ММА клуб Златибор успешaн на државном првенству АДЦЦ

4. новембар 2025.
marija-vulovic-betel

Жаклинин Џемпер

3. новембар 2025.

Мусака од плавог патлиџана

3. новембар 2025.

Културни репертоар

3. новембар 2025.
maglenka-clitocybe-nebularis

Магленка (Clitocybe nebularis)

1. новембар 2025.

Знањодром

30. октобар 2025.
  • Авантура
  • Хумор
  • Куварица
  • Знаменитости
  • Златопедија
  • Важни телефони
  • Смештај на Златибору
  • Контакт
  • Рекламирајте се код нас
Cреда, новембар 12, 2025
  • Login
Око Златибора
No Result
View All Result
Око Златибора
No Result
View All Result
Home Куварица

Бакин колач

by Око Златибора
25. март 2025.
in Куварица
0
bakin-kolac
Share on FacebookShare on Twitter

Бакин колач (галете) је једноставна посластица чија припрема не захтева много труда. Лако се припрема, неопходне састојке обично увек имате у својој кухињи, а прилично је укусан и популаран, нарочито међу децом.

За припрему бакиног колача потребни су следећи састојци: 3 јајета, 200 ml уља, 200 ml млека, 150-200 gr шећера, 400 gr брашна, један прашак за пециво и мало коре од лимуна. Међутим, састојци се могу мерити и шољама, па је онда потребна шоља уља, шоља шећера, шоља млека и две шоље брашна.

У чинији улупати јаја и мутити их миксером. Постепено додавати шећер и мутити све док се исти добро не истопи. У случају да шећер остане нерастопљен, бакин колач ће се лепити за калуп током печења. У ову смесу се затим додају млеко, уље и кора од лимуна. Обичне жице на миксеру треба заменити додатком за мешање теста. Претходно помешати брашно и прашак за пециво, па га постепено додавати, а затим мешати док смеса не постане хомогена.

Загрејати калуп и поуљити га (најбоље четком) пре сваког сипања теста. У загрејан калуп ставити око две кашике теста. Не отварати три-четири минута, иначе ће се тесто раздвојити.

Печен-Бакин-колач

Бакин колач се може јести служити са шлагом, кремом, воћним или чоколадним преливима. Просто је захвалан за различите врсте комбинација које зависе само од вашег укуса.

Ако вам треба идеја за доручак, ручак, вечеру… посетите златиборску куварицу. Можда пронађете инспирацију!

Tags: дезерттесто
ShareTweet
Previous Post

Мијаило Радовић

Next Post

Светски дан планина

Related Posts

Мусака од плавог патлиџана

by Око Златибора
3. новембар 2025.
0

За припрему мусаке потребно је око килограм плавог патлиџана, 400 грама мешаног млевеног меса, главица црног лука, чен белог лука,...

piroske

Пирошке

by Око Златибора
16. септембар 2025.
0

Пирошке се праве од нараслог теста, празне или пуњене различитим филовима, а могу бити пржене у уљу или печене у...

Палачинке из рерне

by Око Златибора
25. јун 2025.
0

Једна од варијанти су и палачинке из рерне. Скраћују време припреме, што је за модерну куварицу изузетно важно.

Рибић

by Око Златибора
17. јун 2025.
0

Рибић је део јунетине који се налази на коленици. Изузетно је мекан и сочан комад меса, који након дугог кувања...

Next Post

Светски дан планина

Please login to join discussion
No Result
View All Result

Категорије

Категорије

  • Авантура
  • Агенција Ерцов
  • Блог
  • Вести
  • Гљиве
  • Географија
  • Забава
  • Златиборци
  • Златопедија
  • Знаменитости
  • Куварица
  • Манифестације
  • Пословни водич
  • Саговорници
  • Смештај на Златибору
  • Спорт
  • Фауна
  • Флора
  • Хумор
  • Цркве и манастири

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Важни телефони
  • Контакт
  • Политика приватности
  • Рекламирајте се код нас

Copyright © 2017 JNews.