• Latest
  • Trending
  • All

Кифлице

22. март 2025.
zlatiborski-espreso

Златиборски еспресо

26. децембар 2025.

Знањодром

25. децембар 2025.
zlatiborski-espreso

Златиборски еспресо

25. децембар 2025.
grepling-seminar

Хуманитарни греплинг семинар на Златибору

24. децембар 2025.
donald*-tramp-nije srbin

Истраживање: Доналд Трамп није Србин

23. децембар 2025.

Културни репертоар: „Е, мој Тодоре“ у Семегњеву

25. децембар 2025.

Брдарице

19. децембар 2025.

Знањодром

18. децембар 2025.
vucuc-tuzi-blokadere

Вучић тужи блокадере јер су спречили да их победи у целом свету

17. децембар 2025.
politicki-skandal

Скандал

16. децембар 2025.

Културни репертоар

19. децембар 2025.

Знањодром

11. децембар 2025.
  • Авантура
  • Хумор
  • Куварица
  • Знаменитости
  • Златопедија
  • Важни телефони
  • Смештај на Златибору
  • Контакт
  • Рекламирајте се код нас
Недеља, децембар 28, 2025
  • Login
Око Златибора
No Result
View All Result
Око Златибора
No Result
View All Result
Home Куварица

Кифлице

by Око Златибора
22. март 2025.
in Куварица
0
Share on FacebookShare on Twitter

Рецепт за кифлице сам добила од своје другарице Миљке. Ишле смо на једно путовање, на које права домаћица не креће празних руку. На први поглед кифлице к’о кифлице, ђа слане, ђа слатке, мекане, укусне… Међутим, Миљкине кифлице су и наредног дана биле као тек извађене из рерне. И даље су и дисале и мирисале.

Миљкине кифлице захтевају поштовање рецепта у потпуности. Пробали смо варијанту „отприлике“ брашна и није успела.

Потребни састојци: 3 dl млека, 3 dl воде, веће паковање свежег квасца, 3 кашичице соли, 3 кашике шећера, 3 јаја, 3 шоље уља, 1300 gr брашна и један маргарин.

У радњама нема некадашње средње фунте квасца, па као замена иду 3 мала паковања. Ради бољег растварања квасца, користити млакушно млеко и воду. Такође, да би се маргарин лакше размазивао по тесту, извадити га из фрижидера бар пола сата пре употреба.

Све састојке, сем маргарина, помешати и добро умесити. Може се користити и миксер за мешање теста. Покрити крпом и оставити да нарасте. Нарасло тесто премесити на мало побрашњеној подлози. Тесто мора остати мекано. Поделити га на два дела. Сваки део поделити на пет лоптица. Сваку лоптицу развући и премазати маргарином. Ређати их једну преко друге, а онда их све заједно растањити. Добијени круг поделити на 16 делова. Делове филовати кашом од сира, кремом, џемом… Уролати их и ставити у подмазан плех. Кифлице се могу премазати жуманцетом и посути сусамом.

Кифлице се пеку око пола сата на 180 степени. Мада, свака домаћица одлично познаје свој шпорет, па ће време и температуру прилагодити сама. Битно је да не буде превише загрејана да кифлице около не изгоре.

Кад буду печене, извадити из рерне, прекрити крпом и сачекати да се прохладе. Преко ноћи их покрити крпом или фолијом.

Ако вам треба идеја за доручак, ручак, вечеру… посетите златиборску куварицу. Можда пронађете инспирацију.

Tags: пецивотесто
ShareTweet
Previous Post

Знањодром

Next Post

Гостиљски водопад

Related Posts

Брдарице

by Око Златибора
19. децембар 2025.
0

За припрему брдарица потребно је: 1 dl пива, 2 dl уља, око 500 g брашна, 1 прашак за пециво, 250...

Медено срце

by Око Златибора
3. децембар 2025.
0

Колач медено срце је један од омиљених домаћих колача, који се једноставно припрема и има карактеристичан укус захвањујући цимету и...

Штрудла са маком

by Око Златибора
18. новембар 2025.
0

За припрему штрудле са маком потребно је: паковање 200 g мешавине мака и шећера, 120 ml топле воде, 500 g...

Мусака од плавог патлиџана

by Око Златибора
3. новембар 2025.
0

За припрему мусаке потребно је око килограм плавог патлиџана, 400 грама мешаног млевеног меса, главица црног лука, чен белог лука,...

Next Post

Гостиљски водопад

Please login to join discussion
No Result
View All Result
loader-image
Време данас
Zlatibor
12:13 am, дец 28, 2025
temperature icon -4°C
ведро небо
Humidity: 80 %
Pressure: 1023 mb
Wind: 7 Km/h
Wind Gust: 6 Km/h
Clouds: 6%
Visibility: 10 km
Sunrise: 7:14 am
Sunset: 4:10 pm
  • Temperature
  • Precipitation
  • Rain Chance
  • Wind
  • Humidity
  • Pressure
1:00 am
temperature icon
-4°/-4°°C 0 mm 0% 8 Km/h 78% 1023 mb 0 mm/h
4:00 am
temperature icon
-3°/-2°°C 0 mm 0% 8 Km/h 77% 1023 mb 0 mm/h
7:00 am
temperature icon
-2°/-1°°C 0 mm 0% 8 Km/h 78% 1023 mb 0 mm/h
10:00 am
temperature icon
-2°/-2°°C 0 mm 0% 15 Km/h 55% 1024 mb 0 mm/h
1:00 pm
temperature icon
-1°/-1°°C 0 mm 0% 15 Km/h 48% 1022 mb 0 mm/h
4:00 pm
temperature icon
-3°/-3°°C 0 mm 0% 8 Km/h 63% 1024 mb 0 mm/h
7:00 pm
temperature icon
-4°/-4°°C 0 mm 0% 7 Km/h 72% 1025 mb 0 mm/h
10:00 pm
temperature icon
-4°/-4°°C 0 mm 0% 6 Km/h 69% 1026 mb 0 mm/h
Weather from OpenWeatherMap

Категорије

Категорије

  • Авантура
  • Агенција Ерцов
  • Блог
  • Вести
  • Гљиве
  • Географија
  • Забава
  • Златиборци
  • Златопедија
  • Знаменитости
  • Куварица
  • Манифестације
  • Пословни водич
  • Саговорници
  • Смештај на Златибору
  • Спорт
  • Фауна
  • Флора
  • Хумор
  • Цркве и манастири

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Важни телефони
  • Контакт
  • Политика приватности
  • Рекламирајте се код нас

Copyright © 2017 JNews.