• Latest
  • Trending
  • All

Лаура штангле

27. април 2025.

Знањодром

25. септембар 2025.
Бела-црква-Каран

Бела Црква у Карану

23. септембар 2025.
kornhol-cajetina

У Чајетини одржан корнхол турнир

22. септембар 2025.

Знањодром

18. септембар 2025.

Култура: Отварање изложбе слика „КОЛО“ у КЦ Златибор

18. септембар 2025.
piroske

Пирошке

16. септембар 2025.
zanjodrom

Знањодром

11. септембар 2025.
Selo-Dobroselica

Доброселица

11. септембар 2025.
Ruska-medonjica

Руска медоњица

8. септембар 2025.

Знањодром

4. септембар 2025.
dr Gordana Bojovic

Др Гордана Бојовић: Пацијент мора бити у центру пажње

1. септембар 2025.

Знањодром

28. август 2025.
  • Авантура
  • Хумор
  • Куварица
  • Знаменитости
  • Златопедија
  • Важни телефони
  • Смештај на Златибору
  • Контакт
  • Рекламирајте се код нас
Петак, септембар 26, 2025
  • Login
Око Златибора
No Result
View All Result
Око Златибора
No Result
View All Result
Home Куварица

Лаура штангле

by Око Златибора
27. април 2025.
in Куварица
0
Share on FacebookShare on Twitter

Лаура штангле су колач који се брзо и једноставно припрема и не захтева никакве посебне састојке. Називају се још и жуте штангле.

За припрему лаура штангле потребно је: један маргарин, 200 gr или десет кашика шећера, 1 кесица ванилин шећера, 100 gr меког брашна, 200 gr млевених ораха или лешника, 5 јаја и 250 gr шећера у праху.

За припрему корице прво умутити маргарин. Ми га мутимо миксером, жицама за мешање теста. У умућен маргарин постепено додавати шећер и ванилин шећер и мутити док се не истопи. Затим додати брашно и мутити док смеса не постане компактна. У другој чинији умутити шам од пет беленаца. Тако умућена беланца додати у смесу са маргарином и добро измешати варјачом да се све добро сједини. Додати и орахе. Плех димензија око 20х30 обложити пек папиром. Смесу равномерно распоредити у плех и пећи на 180 степени око пола сата. Током печења, корица неће много нарасти али ће добити златкасту боју. Након печења, скинути пек папир, вратити кору у плех и оставити је да се прохлади.

За то време спремати фил. У чинији умутити пет жуманаца са прах шећером. Да би се шећер истопио није потребно непрестано мућење, већ се маса може оставити да мало одстоји.

Кад је кора готово хладна прелити је филом од жуманаца и шећера и оставити да се осуши. Најбоље је да преноћи на хладном месту.

Наравно, ако вам треба идеја за доручак, ручак, вечеру… посетите златиборску куварицу. Можда пронађете инспирацију!

Tags: дезертпосластица
ShareTweet
Previous Post

Плеј оф АБА 2 лиге

Next Post

Знањодром

Related Posts

piroske

Пирошке

by Око Златибора
16. септембар 2025.
0

Пирошке се праве од нараслог теста, празне или пуњене различитим филовима, а могу бити пржене у уљу или печене у...

Палачинке из рерне

by Око Златибора
25. јун 2025.
0

Једна од варијанти су и палачинке из рерне. Скраћују време припреме, што је за модерну куварицу изузетно важно.

Рибић

by Око Златибора
17. јун 2025.
0

Рибић је део јунетине који се налази на коленици. Изузетно је мекан и сочан комад меса, који након дугог кувања...

Телећа чорба

by Око Златибора
26. март 2025.
0

За телећу чорбу важи да је најбоља у ресторану. И јесте добра! Бар из нашег искуства, никад нас није изневерила....

Next Post

Знањодром

Please login to join discussion
No Result
View All Result

Категорије

Категорије

  • Авантура
  • Агенција Ерцов
  • Блог
  • Вести
  • Гљиве
  • Географија
  • Забава
  • Златиборци
  • Златопедија
  • Знаменитости
  • Куварица
  • Манифестације
  • Пословни водич
  • Саговорници
  • Смештај на Златибору
  • Спорт
  • Фауна
  • Флора
  • Хумор
  • Цркве и манастири

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Важни телефони
  • Контакт
  • Политика приватности
  • Рекламирајте се код нас

Copyright © 2017 JNews.