Куварица

Пилећи штапићи

pileći štapići

Пилећи штапићи су једноставно јело, ништа захтевније за припрему од било ког похованог меса. Брзо се спремају не захтевајући никакво посебно кулинарско умеће. За трпезом делују као да сте их донели из ресторана. Због своје хрскавости и могућности једења прстићима, деца их обожавају.

За припрему јела потребно је: два филета пилећег белог меса (или једне пилеће груди), со, 100 g презли, 2-3 јајета, 100-150 g сусама и уље.

Пилеће месо треба исећи на траке дужине 5 до 10 и дебљине око један центиметар. Ради естетике, пожељно је да траке буду уједначене величине. Овако добијене траке меса траба посолити, затим их уваљати прво у презле, па у умућена јаја и на крају у сусам. Пилеће штапиће пржити у дубоком загрејаном уљу. Ринглу не укључивати на максимум јер ће сусам изгорети, а самим тим добити горак укус. Пржене штапиће одложити на убрус који служи да упије вишак масноће.

Штапиће је најбоље служити топле, мада могу бити одлични и хладни.

Пилеће месо се може зачинити и додатком јелима и рузмарином. Јело се може спремати као ручак уз помфрит или барено поврће са павлаком, а погодно је и за лагане вечере уз сезонску салату.

Наравно, ако вам треба идеја за доручак, ручак, вечеру… посетите златиборску куварицу. Можда пронађете инспирацију!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *