• Latest
  • Trending
  • All

Теткина проја

25. март 2025.

Културни репертоар

11. новембар 2025.

30. Југословенски позоришни фестивал – Без превода

9. новембар 2025.

Знањодром

9. новембар 2025.
slobodan-simic-satiricar

Слободан Симић: Насмејан човек престаје да се боји

5. новембар 2025.
ćaci-štrajk-glađu

Напредњак се плаши да, на снимцима из Ћациленда, није испао довољно бедно

4. новембар 2025.
mma-zlatibor

ММА клуб Златибор успешaн на државном првенству АДЦЦ

4. новембар 2025.
marija-vulovic-betel

Жаклинин Џемпер

3. новембар 2025.

Мусака од плавог патлиџана

3. новембар 2025.

Културни репертоар

3. новембар 2025.
maglenka-clitocybe-nebularis

Магленка (Clitocybe nebularis)

1. новембар 2025.

Знањодром

30. октобар 2025.

Дивљи кестен

30. октобар 2025.
  • Авантура
  • Хумор
  • Куварица
  • Знаменитости
  • Златопедија
  • Важни телефони
  • Смештај на Златибору
  • Контакт
  • Рекламирајте се код нас
Cреда, новембар 12, 2025
  • Login
Око Златибора
No Result
View All Result
Око Златибора
No Result
View All Result
Home Куварица

Теткина проја

by Око Златибора
25. март 2025.
in Куварица
0
Share on FacebookShare on Twitter

Тетке… Драгоцене особе. Кад си мали тетке стално имају неки поклон за тебе. Ту су чоколаде, бомбоне, украси за новогодишњу јелку, играчке, тренерке, хаљинице. Тетке те воде на сладолед, у биоскоп, на свој посао. Тетке спремају најлепше торте, кифлице, колаче. Кад одрастеш, тетке остају тетке, с тим да акценат ставе на храну, па су ту и пита, и чорба, проја, сарма, кромпирићи.

Пре неко јутро отишла сам да посетим једну од њих. На столу ме чекала проја. И то не обична, већ теткина проја.

Припрема

Основни састојци: 5 кашика паленте или крупног пројоног брашна, 5 кашика пшеничног брашна, пола кашичице соде бикарбоне, пола кесице прашка за пециво, 1 кашичица соли, 1 чаша јогурта или киселе воде, 1-2 јајета. Додатни састојци: 1-2 кришке младог сира, 100 gr шунке/сувог врата/сланине, 3-4 кисела краставчића или 5-6 маслинки, 150 gr спанаћа (у суштини све што нађете у фрижидеру).

Основне састојке добро измешати и по жељи ставити додатне састојке. Смеша ће бити течна. Тепсију добро намазати масти или поуљити. Изручити смесу и пећи око 40 минута на 200°С.

Теткина проја се служи топла, мада је савршена и кад се охлади. Наведена мера је довољна за мању тепсију.

Ако вам треба идеја за доручак, ручак, вечеру… посетите златиборску куварицу. Можда пронађете инспирацију.

Tags: питатесто
ShareTweet
Previous Post

Култура: Мађионичар Страхиња у Ужицу и на Златибору

Next Post

Добрила Смиљанић

Related Posts

Мусака од плавог патлиџана

by Око Златибора
3. новембар 2025.
0

За припрему мусаке потребно је око килограм плавог патлиџана, 400 грама мешаног млевеног меса, главица црног лука, чен белог лука,...

piroske

Пирошке

by Око Златибора
16. септембар 2025.
0

Пирошке се праве од нараслог теста, празне или пуњене различитим филовима, а могу бити пржене у уљу или печене у...

Палачинке из рерне

by Око Златибора
25. јун 2025.
0

Једна од варијанти су и палачинке из рерне. Скраћују време припреме, што је за модерну куварицу изузетно важно.

Рибић

by Око Златибора
17. јун 2025.
0

Рибић је део јунетине који се налази на коленици. Изузетно је мекан и сочан комад меса, који након дугог кувања...

Next Post
Dobrila-Smiljanic

Добрила Смиљанић

Please login to join discussion
No Result
View All Result

Категорије

Категорије

  • Авантура
  • Агенција Ерцов
  • Блог
  • Вести
  • Гљиве
  • Географија
  • Забава
  • Златиборци
  • Златопедија
  • Знаменитости
  • Куварица
  • Манифестације
  • Пословни водич
  • Саговорници
  • Смештај на Златибору
  • Спорт
  • Фауна
  • Флора
  • Хумор
  • Цркве и манастири

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Важни телефони
  • Контакт
  • Политика приватности
  • Рекламирајте се код нас

Copyright © 2017 JNews.