• Latest
  • Trending
  • All
štapići-sa-susamom

Пилећи штапићи

25. март 2025.

Знањодром

25. септембар 2025.
Бела-црква-Каран

Бела Црква у Карану

23. септембар 2025.
kornhol-cajetina

У Чајетини одржан корнхол турнир

22. септембар 2025.

Знањодром

18. септембар 2025.

Култура: Отварање изложбе слика „КОЛО“ у КЦ Златибор

18. септембар 2025.
piroske

Пирошке

16. септембар 2025.
zanjodrom

Знањодром

11. септембар 2025.
Selo-Dobroselica

Доброселица

11. септембар 2025.
Ruska-medonjica

Руска медоњица

8. септембар 2025.

Знањодром

4. септембар 2025.
dr Gordana Bojovic

Др Гордана Бојовић: Пацијент мора бити у центру пажње

1. септембар 2025.

Знањодром

28. август 2025.
  • Авантура
  • Хумор
  • Куварица
  • Знаменитости
  • Златопедија
  • Важни телефони
  • Смештај на Златибору
  • Контакт
  • Рекламирајте се код нас
Петак, септембар 26, 2025
  • Login
Око Златибора
No Result
View All Result
Око Златибора
No Result
View All Result
Home Куварица

Пилећи штапићи

by Око Златибора
25. март 2025.
in Куварица
0
štapići-sa-susamom
Share on FacebookShare on Twitter

Пилећи штапићи су једноставно јело, ништа захтевније за припрему од било ког похованог меса. Брзо се спремају не захтевајући никакво посебно кулинарско умеће. За трпезом делују као да сте их донели из ресторана. Због своје хрскавости и могућности једења прстићима, деца их обожавају.

За припрему јела потребно је: два филета пилећег белог меса (или једне пилеће груди), со, 100 g презли, 2-3 јајета, 100-150 g сусама и уље.

Пилеће месо треба исећи на траке дужине 5 до 10 и дебљине око један центиметар. Ради естетике, пожељно је да траке буду уједначене величине. Овако добијене траке меса траба посолити, затим их уваљати прво у презле, па у умућена јаја и на крају у сусам. Пилеће штапиће пржити у дубоком загрејаном уљу. Ринглу не укључивати на максимум јер ће сусам изгорети, а самим тим добити горак укус. Пржене штапиће одложити на убрус који служи да упије вишак масноће.

Штапиће је најбоље служити топле, мада могу бити одлични и хладни.

Пилеће месо се може зачинити и додатком јелима и рузмарином. Јело се може спремати као ручак уз помфрит или барено поврће са павлаком, а погодно је и за лагане вечере уз сезонску салату.

Наравно, ако вам треба идеја за доручак, ручак, вечеру… посетите златиборску куварицу. Можда пронађете инспирацију!

Tags: главно јело
ShareTweet
Previous Post

Знањодром

Next Post

Култура: МИЛАМАРА фестивал у Ужицу

Related Posts

piroske

Пирошке

by Око Златибора
16. септембар 2025.
0

Пирошке се праве од нараслог теста, празне или пуњене различитим филовима, а могу бити пржене у уљу или печене у...

Палачинке из рерне

by Око Златибора
25. јун 2025.
0

Једна од варијанти су и палачинке из рерне. Скраћују време припреме, што је за модерну куварицу изузетно важно.

Рибић

by Око Златибора
17. јун 2025.
0

Рибић је део јунетине који се налази на коленици. Изузетно је мекан и сочан комад меса, који након дугог кувања...

Телећа чорба

by Око Златибора
26. март 2025.
0

За телећу чорбу важи да је најбоља у ресторану. И јесте добра! Бар из нашег искуства, никад нас није изневерила....

Next Post
радионица-тифани-трипкова

Култура: МИЛАМАРА фестивал у Ужицу

Please login to join discussion
No Result
View All Result

Категорије

Категорије

  • Авантура
  • Агенција Ерцов
  • Блог
  • Вести
  • Гљиве
  • Географија
  • Забава
  • Златиборци
  • Златопедија
  • Знаменитости
  • Куварица
  • Манифестације
  • Пословни водич
  • Саговорници
  • Смештај на Златибору
  • Спорт
  • Фауна
  • Флора
  • Хумор
  • Цркве и манастири

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Важни телефони
  • Контакт
  • Политика приватности
  • Рекламирајте се код нас

Copyright © 2017 JNews.