• Latest
  • Trending
  • All
štapići-sa-susamom

Пилећи штапићи

25. март 2025.
Знањодром

Знањодром

8. мај 2025.
Култура: Мај – месец дечјих филмова

Култура: Мај – месец дечјих филмова

5. мај 2025.
Знањодром

Знањодром

1. мај 2025.
Култура: У госте нам стижу Боки Лагалица и КрокоРокодилоси

Култура: У госте нам стижу Боки Лагалица и КрокоРокодилоси

27. април 2025.
Око (Златибор)

Знањодром

24. април 2025.
Ужички стрип сусрети почињу данас

Ужички стрип сусрети почињу данас

22. април 2025.
Сирогојно

Сирогојно

21. април 2025.
puza-medena-puza-gljiva

Пуза

27. април 2025.
Култура: Представа „Јазавац пред судом“ у ДК Чајетина

Култура: Представа „Јазавац пред судом“ у ДК Чајетина

21. април 2025.
Мразовац

Мразовац

21. април 2025.
Знањодром

Знањодром

17. април 2025.
Шафран

Шафран

16. април 2025.
  • Авантура
  • Хумор
  • Куварица
  • Знаменитости
  • Златопедија
  • Важни телефони
  • Смештај на Златибору
  • Контакт
  • Рекламирајте се код нас
петак, мај 9, 2025
  • Login
Око Златибора
No Result
View All Result
Око Златибора
No Result
View All Result
Home Куварица

Пилећи штапићи

by Око Златибора
25. март 2025.
in Куварица
0
štapići-sa-susamom
Share on FacebookShare on Twitter

Пилећи штапићи су једноставно јело, ништа захтевније за припрему од било ког похованог меса. Брзо се спремају не захтевајући никакво посебно кулинарско умеће. За трпезом делују као да сте их донели из ресторана. Због своје хрскавости и могућности једења прстићима, деца их обожавају.

За припрему јела потребно је: два филета пилећег белог меса (или једне пилеће груди), со, 100 g презли, 2-3 јајета, 100-150 g сусама и уље.

Пилеће месо треба исећи на траке дужине 5 до 10 и дебљине око један центиметар. Ради естетике, пожељно је да траке буду уједначене величине. Овако добијене траке меса траба посолити, затим их уваљати прво у презле, па у умућена јаја и на крају у сусам. Пилеће штапиће пржити у дубоком загрејаном уљу. Ринглу не укључивати на максимум јер ће сусам изгорети, а самим тим добити горак укус. Пржене штапиће одложити на убрус који служи да упије вишак масноће.

Штапиће је најбоље служити топле, мада могу бити одлични и хладни.

Пилеће месо се може зачинити и додатком јелима и рузмарином. Јело се може спремати као ручак уз помфрит или барено поврће са павлаком, а погодно је и за лагане вечере уз сезонску салату.

Наравно, ако вам треба идеја за доручак, ручак, вечеру… посетите златиборску куварицу. Можда пронађете инспирацију!

Tags: главно јело
ShareTweet

Related Posts

Телећа чорба

Телећа чорба

by Око Златибора
26. март 2025.
0

За телећу чорбу важи да је најбоља у ресторану. И јесте добра! Бар из нашег искуства, никад нас није изневерила....

Розен торта

Розен торта

by Око Златибора
18. март 2025.
0

Розен торта, посни дезерт, незаобилазан на свим славама. Брзо и лако се спрема, али се бар један дан чека на...

Теткина проја

Теткина проја

by Око Златибора
25. март 2025.
0

Састојци: 5 кашика паленте или крупног пројоног брашна, 5 кашика пшеничног брашна, пола кашичице соде бикарбоне, пола кесице прашка за...

Рафаело

Рафаело

by Око Златибора
18. март 2025.
0

Рафаело куглице су производ италијанске компаније Фереро. На тржишту су се појавиле 1990. године и одмах попримиле симпатије готово свих...

Мени

  • Авантура
  • Хумор
  • Куварица
  • Знаменитости
  • Златопедија
  • Важни телефони
  • Смештај на Златибору
  • Контакт
  • Рекламирајте се код нас
No Result
View All Result

Категорије

  • Авантура
  • Блог
  • Вести
  • Забава
  • Златопедија
    • Гљиве
    • Географија
    • Златиборци
    • Манифестације
    • Спорт
    • Фауна
    • Флора
  • Знаменитости
  • Куварица
  • Саговорници
  • Смештај на Златибору
  • Хумор
    • Агенција Ерцов

Категорије

  • Важни телефони
  • Контакт
  • Политика приватности
  • Рекламирајте се код нас

Copyright © 2017 JNews.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Авантура
  • Хумор
  • Куварица
  • Знаменитости
  • Златопедија
  • Важни телефони
  • Смештај на Златибору
  • Контакт
  • Рекламирајте се код нас

Copyright © 2017 JNews.