Макароне са сиром су једноставно јело за припремање, а идеалне су као лаган доручак или вечера. Oд састојака поред макарона и сира неопходни су јаја, млеко, маст или уље и со.
Макароне прво скувати у води у коју је додата кашичица соли и мало уља. Док се оне кувају припремити кашу од 3 кришке издробљеног сира, бар два јаја и млека. Мало посолити у зависности да ли је млади или стари сир. У продавницама се може наћи дробљени сир који се такође, може користити. Ако имате, може се додати кашика павлаке или кајмака. Све добро измешати. Кад макарона буде у пола кувана, скинути је са рингле, оцедити, опрати у млакој води и додати у кашу. Све то изручити у добро подмазану тепсију или шерпу (ми стављамо добру кашику масти). Макарона треба да буде потопљена у кашу. Ставити у рерну и пећи око пола сата на 200 степени, док макароне по врху не порумене.
Макароне са сиром се служе топле уз јогурт или кисело млеко.
Уколико немате довољно времена да чекате да се макарона запече можете је пропржити у тигању и на рингли. У том случају сипати мање млека, ринглу смањити на пола и често мешати. Јело неће поруменети нити ће макароне по врху хрскати, али ће јело бити једнако укусно и сочно.
Ако вам треба идеја за доручак, ручак, вечеру… посетите златиборску куварицу. Можда пронађете инспирацију!