• Latest
  • Trending
  • All
makarona-sa-sirom

Макароне са сиром

25. март 2025.

Знањодром

25. септембар 2025.
Бела-црква-Каран

Бела Црква у Карану

23. септембар 2025.
kornhol-cajetina

У Чајетини одржан корнхол турнир

22. септембар 2025.

Знањодром

18. септембар 2025.

Култура: Отварање изложбе слика „КОЛО“ у КЦ Златибор

18. септембар 2025.
piroske

Пирошке

16. септембар 2025.
zanjodrom

Знањодром

11. септембар 2025.
Selo-Dobroselica

Доброселица

11. септембар 2025.
Ruska-medonjica

Руска медоњица

8. септембар 2025.

Знањодром

4. септембар 2025.
dr Gordana Bojovic

Др Гордана Бојовић: Пацијент мора бити у центру пажње

1. септембар 2025.

Знањодром

28. август 2025.
  • Авантура
  • Хумор
  • Куварица
  • Знаменитости
  • Златопедија
  • Важни телефони
  • Смештај на Златибору
  • Контакт
  • Рекламирајте се код нас
Петак, септембар 26, 2025
  • Login
Око Златибора
No Result
View All Result
Око Златибора
No Result
View All Result
Home Куварица

Макароне са сиром

by Око Златибора
25. март 2025.
in Куварица
0
makarona-sa-sirom
Share on FacebookShare on Twitter

Макароне са сиром су једноставно јело за припремање, а идеалне су као лаган доручак или вечера. Oд састојака поред макарона и сира неопходни су јаја, млеко, маст или уље и со.

Макароне прво скувати у води у коју је додата кашичица соли и мало уља. Док се оне кувају припремити кашу од 3 кришке издробљеног сира, бар два јаја и млека. Мало посолити у зависности да ли је млади или стари сир. У продавницама се може наћи дробљени сир који се такође, може користити. Ако имате, може се додати кашика павлаке или кајмака. Све добро измешати. Кад макарона буде у пола кувана, скинути је са рингле, оцедити, опрати у млакој води и додати у кашу. Све то изручити у добро подмазану тепсију или шерпу (ми стављамо добру кашику масти). Макарона треба да буде потопљена у кашу. Ставити у рерну и пећи око пола сата на 200 степени, док макароне по врху не порумене.

Макароне са сиром се служе топле уз јогурт или кисело млеко.

Уколико немате довољно времена да чекате да се макарона запече можете је пропржити у тигању и на рингли. У том случају сипати мање млека, ринглу смањити на пола и често мешати. Јело неће поруменети нити ће макароне по врху хрскати, али ће јело бити једнако укусно и сочно.

Ако вам треба идеја за доручак, ручак, вечеру… посетите златиборску куварицу. Можда пронађете инспирацију!

Tags: тесто
ShareTweet
Previous Post

Чај и џем од шипурка

Next Post

Сарма са зеленим листом (раштаном)

Related Posts

piroske

Пирошке

by Око Златибора
16. септембар 2025.
0

Пирошке се праве од нараслог теста, празне или пуњене различитим филовима, а могу бити пржене у уљу или печене у...

Палачинке из рерне

by Око Златибора
25. јун 2025.
0

Једна од варијанти су и палачинке из рерне. Скраћују време припреме, што је за модерну куварицу изузетно важно.

Рибић

by Око Златибора
17. јун 2025.
0

Рибић је део јунетине који се налази на коленици. Изузетно је мекан и сочан комад меса, који након дугог кувања...

Телећа чорба

by Око Златибора
26. март 2025.
0

За телећу чорбу важи да је најбоља у ресторану. И јесте добра! Бар из нашег искуства, никад нас није изневерила....

Next Post
sarma

Сарма са зеленим листом (раштаном)

Please login to join discussion
No Result
View All Result

Категорије

Категорије

  • Авантура
  • Агенција Ерцов
  • Блог
  • Вести
  • Гљиве
  • Географија
  • Забава
  • Златиборци
  • Златопедија
  • Знаменитости
  • Куварица
  • Манифестације
  • Пословни водич
  • Саговорници
  • Смештај на Златибору
  • Спорт
  • Фауна
  • Флора
  • Хумор
  • Цркве и манастири

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Важни телефони
  • Контакт
  • Политика приватности
  • Рекламирајте се код нас

Copyright © 2017 JNews.