• Latest
  • Trending
  • All
restovan-krompir

Рестован кромпир

25. март 2025.

Црква Светог Архангела Гаврила у Чајетини

12. новембар 2025.

Културни репертоар

12. новембар 2025.

30. Југословенски позоришни фестивал – Без превода

9. новембар 2025.

Знањодром

9. новембар 2025.
slobodan-simic-satiricar

Слободан Симић: Насмејан човек престаје да се боји

5. новембар 2025.
ćaci-štrajk-glađu

Напредњак се плаши да, на снимцима из Ћациленда, није испао довољно бедно

4. новембар 2025.
mma-zlatibor

ММА клуб Златибор успешaн на државном првенству АДЦЦ

4. новембар 2025.
marija-vulovic-betel

Жаклинин Џемпер

3. новембар 2025.

Мусака од плавог патлиџана

3. новембар 2025.

Културни репертоар

3. новембар 2025.
maglenka-clitocybe-nebularis

Магленка (Clitocybe nebularis)

1. новембар 2025.

Знањодром

30. октобар 2025.
  • Авантура
  • Хумор
  • Куварица
  • Знаменитости
  • Златопедија
  • Важни телефони
  • Смештај на Златибору
  • Контакт
  • Рекламирајте се код нас
Четвртак, новембар 13, 2025
  • Login
Око Златибора
No Result
View All Result
Око Златибора
No Result
View All Result
Home Куварица

Рестован кромпир

by Око Златибора
25. март 2025.
in Куварица
0
restovan-krompir
Share on FacebookShare on Twitter

Рецепт за рестован кромпир је прост, а састојке готово увек имате у кући: кромпир, црни лук, млевена паприка, со, уље или маст.

Опране и неољуштене кромпире ставити да се кувају око сат времена. Искусне куварице кажу да су бели кромпири бољи за кување, а црвени за пржење. Кромпири су кувани када виљушка лагано прође кроз њих. Мало их охладити и ољуштити. Затим их исећи на колутове, на ситне коцке или их изрендати на најкрупније ренде.

У поуљеној шерпи пропржити једну главицу сецканог црног лука. Кад добије златкасту боју, додати кромпир. Додати млевене паприке и посолити. Пропржити 10-ак минута и јело је готово.

Добра ствар код овог јела је што кромпир може да се скува чак и дан раније само га треба не љуштити и оставити на хладном месту.

За пржење кромпира користимо стару шерпу у којој се кромпир не лепи и не гори. Да ли су стварно у питању шерпине године или само мит који се преноси још од баба, не знамо, али шерпу не мењамо.

Рестован кромпир се често спрема у време поста. Уобичајен прилог који иде уз њега у том периоду је риба. Ван поста, можете се служити уз свињске шницле или пилеће батаке и карабатаке.

restovan-krompir

Ако вам треба идеја за доручак, ручак, вечеру… посетите златиборску куварицу. Можда пронађете инспирацију!

Tags: главно јелосалата
ShareTweet
Previous Post

Стари град Ужице

Next Post

Миладин Пећинар

Related Posts

Мусака од плавог патлиџана

by Око Златибора
3. новембар 2025.
0

За припрему мусаке потребно је око килограм плавог патлиџана, 400 грама мешаног млевеног меса, главица црног лука, чен белог лука,...

piroske

Пирошке

by Око Златибора
16. септембар 2025.
0

Пирошке се праве од нараслог теста, празне или пуњене различитим филовима, а могу бити пржене у уљу или печене у...

Палачинке из рерне

by Око Златибора
25. јун 2025.
0

Једна од варијанти су и палачинке из рерне. Скраћују време припреме, што је за модерну куварицу изузетно важно.

Рибић

by Око Златибора
17. јун 2025.
0

Рибић је део јунетине који се налази на коленици. Изузетно је мекан и сочан комад меса, који након дугог кувања...

Next Post

Миладин Пећинар

Please login to join discussion
No Result
View All Result

Категорије

Категорије

  • Авантура
  • Агенција Ерцов
  • Блог
  • Вести
  • Гљиве
  • Географија
  • Забава
  • Златиборци
  • Златопедија
  • Знаменитости
  • Куварица
  • Манифестације
  • Пословни водич
  • Саговорници
  • Смештај на Златибору
  • Спорт
  • Фауна
  • Флора
  • Хумор
  • Цркве и манастири

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Важни телефони
  • Контакт
  • Политика приватности
  • Рекламирајте се код нас

Copyright © 2017 JNews.