• Latest
  • Trending
  • All
restovan-krompir

Рестован кромпир

25. март 2025.
знањодром

Знањодром

5. јун 2025.
crkva-u-ljubisu

Црква Светог цара Константина и царице Јелене у Љубишу

4. јун 2025.

Честославица

4. јун 2025.

Зелембаћ

3. јун 2025.

Култура: Тања Бошковић и Љиљана Стјепановић у КЦ Златибор

3. јун 2025.

Знањодром

29. мај 2025.
ćaci-štrajk-glađu

„Ћацији“ најављују штрајк глађу у три смене

28. мај 2025.

Недеља ужичког позоришта

26. мај 2025.

Култура: Премијера филма „Изван времена“

26. мај 2025.

Знањодром

22. мај 2025.

Четврти Bazzum џез фестивал у Ужицу

22. мај 2025.
tri-dana-humanosti-cajetina

Три дана хуманости у Чајетини: Хуманитарни турнири за кориснике Црвеног крста

22. мај 2025.
  • Авантура
  • Хумор
  • Куварица
  • Знаменитости
  • Златопедија
  • Важни телефони
  • Смештај на Златибору
  • Контакт
  • Рекламирајте се код нас
петак, јун 6, 2025
  • Login
Око Златибора
No Result
View All Result
Око Златибора
No Result
View All Result
Home Куварица

Рестован кромпир

by Око Златибора
25. март 2025.
in Куварица
0
restovan-krompir
Share on FacebookShare on Twitter

Рецепт за рестован кромпир је прост, а састојке готово увек имате у кући: кромпир, црни лук, млевена паприка, со, уље или маст.

Опране и неољуштене кромпире ставити да се кувају око сат времена. Искусне куварице кажу да су бели кромпири бољи за кување, а црвени за пржење. Кромпири су кувани када виљушка лагано прође кроз њих. Мало их охладити и ољуштити. Затим их исећи на колутове, на ситне коцке или их изрендати на најкрупније ренде.

У поуљеној шерпи пропржити једну главицу сецканог црног лука. Кад добије златкасту боју, додати кромпир. Додати млевене паприке и посолити. Пропржити 10-ак минута и јело је готово.

Добра ствар код овог јела је што кромпир може да се скува чак и дан раније само га треба не љуштити и оставити на хладном месту.

За пржење кромпира користимо стару шерпу у којој се кромпир не лепи и не гори. Да ли су стварно у питању шерпине године или само мит који се преноси још од баба, не знамо, али шерпу не мењамо.

Рестован кромпир се често спрема у време поста. Уобичајен прилог који иде уз њега у том периоду је риба. Ван поста, можете се служити уз свињске шницле или пилеће батаке и карабатаке.

restovan-krompir

Ако вам треба идеја за доручак, ручак, вечеру… посетите златиборску куварицу. Можда пронађете инспирацију!

Tags: главно јелосалата
ShareTweet
Previous Post

Стари град Ужице

Next Post

Миладин Пећинар

Related Posts

Телећа чорба

by Око Златибора
26. март 2025.
0

За телећу чорбу важи да је најбоља у ресторану. И јесте добра! Бар из нашег искуства, никад нас није изневерила....

Розен торта

by Око Златибора
18. март 2025.
0

Розен торта, посни дезерт, незаобилазан на свим славама. Брзо и лако се спрема, али се бар један дан чека на...

Теткина проја

by Око Златибора
25. март 2025.
0

Састојци: 5 кашика паленте или крупног пројоног брашна, 5 кашика пшеничног брашна, пола кашичице соде бикарбоне, пола кесице прашка за...

Рафаело

by Око Златибора
18. март 2025.
0

Рафаело куглице су производ италијанске компаније Фереро. На тржишту су се појавиле 1990. године и одмах попримиле симпатије готово свих...

Next Post

Миладин Пећинар

Please login to join discussion

Мени

  • Авантура
  • Хумор
  • Куварица
  • Знаменитости
  • Златопедија
  • Важни телефони
  • Смештај на Златибору
  • Контакт
  • Рекламирајте се код нас
No Result
View All Result

Категорије

  • Авантура
  • Блог
  • Вести
  • Забава
  • Златопедија
    • Гљиве
    • Географија
    • Златиборци
    • Манифестације
    • Спорт
    • Фауна
    • Флора
    • Цркве и манастири
  • Знаменитости
  • Куварица
  • Саговорници
  • Смештај на Златибору
  • Хумор
    • Агенција Ерцов

Категорије

  • Важни телефони
  • Контакт
  • Политика приватности
  • Рекламирајте се код нас

Copyright © 2017 JNews.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Авантура
  • Хумор
  • Куварица
  • Знаменитости
  • Златопедија
  • Важни телефони
  • Смештај на Златибору
  • Контакт
  • Рекламирајте се код нас

Copyright © 2017 JNews.