• Latest
  • Trending
  • All

Бурек са пилећим месом

25. март 2025.

Црква Светог Архангела Гаврила у Чајетини

12. новембар 2025.

Културни репертоар

12. новембар 2025.

30. Југословенски позоришни фестивал – Без превода

9. новембар 2025.

Знањодром

9. новембар 2025.
slobodan-simic-satiricar

Слободан Симић: Насмејан човек престаје да се боји

5. новембар 2025.
ćaci-štrajk-glađu

Напредњак се плаши да, на снимцима из Ћациленда, није испао довољно бедно

4. новембар 2025.
mma-zlatibor

ММА клуб Златибор успешaн на државном првенству АДЦЦ

4. новембар 2025.
marija-vulovic-betel

Жаклинин Џемпер

3. новембар 2025.

Мусака од плавог патлиџана

3. новембар 2025.

Културни репертоар

3. новембар 2025.
maglenka-clitocybe-nebularis

Магленка (Clitocybe nebularis)

1. новембар 2025.

Знањодром

30. октобар 2025.
  • Авантура
  • Хумор
  • Куварица
  • Знаменитости
  • Златопедија
  • Важни телефони
  • Смештај на Златибору
  • Контакт
  • Рекламирајте се код нас
Четвртак, новембар 13, 2025
  • Login
Око Златибора
No Result
View All Result
Око Златибора
No Result
View All Result
Home Куварица

Бурек са пилећим месом

by Око Златибора
25. март 2025.
in Куварица
0
Share on FacebookShare on Twitter

Бурек са пилећим месом по укусу се не може поредити са обичним буреком, али по калоријама стоје раме уз раме.

За припрему бурека са пилећим месом потребно је: паковање кора за питу, бело пилеће месо око 400 грама, једна шаргарепа, једна мања главица црног лука, со, додатак јелима, уље, чаша киселе павлаке.

Пилеће месо прокувати у посољеној води, а затим га исецкати. Поред белог меса могу се кувати и пилећа леђа.

У угрејаном уљу пропржити црни лук и изрендану шаргарепу. Додавати по мало топлу воду како би шаргарепа лепо омекшала. Затим додати месо, со по укусу и кашичицу додатка јелима. Ко воли смесу може мало и побиберити. Кад месо буде испржено, оставити да се прохлади. Додати кашику павлаке у тако охлађено и добро промешати да смеса буде компактна.

У плех ставити две коре. Кору мало поуљити, па по њој равномерно распоредити кашу. Поступак понављати док не утрошите коре. Са уљем не претеривати како на крају пита не би била превише масна. Пећи на 200 степени око пола сата.

Бурек се при крају печења може прелити јајима умућеним са кашиком павлаке.

Уз ово јело могу се служити јогурт, кисело млеко, а највише прија кад сте гладни.

Ако вам треба идеја за доручак, ручак, вечеру… посетите златиборску куварицу. Можда пронађете инспирацију!

Tags: питатесто
ShareTweet
Previous Post

Мусака

Next Post

Подварак

Related Posts

Мусака од плавог патлиџана

by Око Златибора
3. новембар 2025.
0

За припрему мусаке потребно је око килограм плавог патлиџана, 400 грама мешаног млевеног меса, главица црног лука, чен белог лука,...

piroske

Пирошке

by Око Златибора
16. септембар 2025.
0

Пирошке се праве од нараслог теста, празне или пуњене различитим филовима, а могу бити пржене у уљу или печене у...

Палачинке из рерне

by Око Златибора
25. јун 2025.
0

Једна од варијанти су и палачинке из рерне. Скраћују време припреме, што је за модерну куварицу изузетно важно.

Рибић

by Око Златибора
17. јун 2025.
0

Рибић је део јунетине који се налази на коленици. Изузетно је мекан и сочан комад меса, који након дугог кувања...

Next Post

Подварак

Please login to join discussion
No Result
View All Result

Категорије

Категорије

  • Авантура
  • Агенција Ерцов
  • Блог
  • Вести
  • Гљиве
  • Географија
  • Забава
  • Златиборци
  • Златопедија
  • Знаменитости
  • Куварица
  • Манифестације
  • Пословни водич
  • Саговорници
  • Смештај на Златибору
  • Спорт
  • Фауна
  • Флора
  • Хумор
  • Цркве и манастири

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Важни телефони
  • Контакт
  • Политика приватности
  • Рекламирајте се код нас

Copyright © 2017 JNews.