• Latest
  • Trending
  • All

Бурек са пилећим месом

25. март 2025.

Знањодром

25. септембар 2025.
Бела-црква-Каран

Бела Црква у Карану

23. септембар 2025.
kornhol-cajetina

У Чајетини одржан корнхол турнир

22. септембар 2025.

Знањодром

18. септембар 2025.

Култура: Отварање изложбе слика „КОЛО“ у КЦ Златибор

18. септембар 2025.
piroske

Пирошке

16. септембар 2025.
zanjodrom

Знањодром

11. септембар 2025.
Selo-Dobroselica

Доброселица

11. септембар 2025.
Ruska-medonjica

Руска медоњица

8. септембар 2025.

Знањодром

4. септембар 2025.
dr Gordana Bojovic

Др Гордана Бојовић: Пацијент мора бити у центру пажње

1. септембар 2025.

Знањодром

28. август 2025.
  • Авантура
  • Хумор
  • Куварица
  • Знаменитости
  • Златопедија
  • Важни телефони
  • Смештај на Златибору
  • Контакт
  • Рекламирајте се код нас
Петак, септембар 26, 2025
  • Login
Око Златибора
No Result
View All Result
Око Златибора
No Result
View All Result
Home Куварица

Бурек са пилећим месом

by Око Златибора
25. март 2025.
in Куварица
0
Share on FacebookShare on Twitter

Бурек са пилећим месом по укусу се не може поредити са обичним буреком, али по калоријама стоје раме уз раме.

За припрему бурека са пилећим месом потребно је: паковање кора за питу, бело пилеће месо око 400 грама, једна шаргарепа, једна мања главица црног лука, со, додатак јелима, уље, чаша киселе павлаке.

Пилеће месо прокувати у посољеној води, а затим га исецкати. Поред белог меса могу се кувати и пилећа леђа.

У угрејаном уљу пропржити црни лук и изрендану шаргарепу. Додавати по мало топлу воду како би шаргарепа лепо омекшала. Затим додати месо, со по укусу и кашичицу додатка јелима. Ко воли смесу може мало и побиберити. Кад месо буде испржено, оставити да се прохлади. Додати кашику павлаке у тако охлађено и добро промешати да смеса буде компактна.

У плех ставити две коре. Кору мало поуљити, па по њој равномерно распоредити кашу. Поступак понављати док не утрошите коре. Са уљем не претеривати како на крају пита не би била превише масна. Пећи на 200 степени око пола сата.

Бурек се при крају печења може прелити јајима умућеним са кашиком павлаке.

Уз ово јело могу се служити јогурт, кисело млеко, а највише прија кад сте гладни.

Ако вам треба идеја за доручак, ручак, вечеру… посетите златиборску куварицу. Можда пронађете инспирацију!

Tags: питатесто
ShareTweet
Previous Post

Мусака

Next Post

Подварак

Related Posts

piroske

Пирошке

by Око Златибора
16. септембар 2025.
0

Пирошке се праве од нараслог теста, празне или пуњене различитим филовима, а могу бити пржене у уљу или печене у...

Палачинке из рерне

by Око Златибора
25. јун 2025.
0

Једна од варијанти су и палачинке из рерне. Скраћују време припреме, што је за модерну куварицу изузетно важно.

Рибић

by Око Златибора
17. јун 2025.
0

Рибић је део јунетине који се налази на коленици. Изузетно је мекан и сочан комад меса, који након дугог кувања...

Телећа чорба

by Око Златибора
26. март 2025.
0

За телећу чорбу важи да је најбоља у ресторану. И јесте добра! Бар из нашег искуства, никад нас није изневерила....

Next Post

Подварак

Please login to join discussion
No Result
View All Result

Категорије

Категорије

  • Авантура
  • Агенција Ерцов
  • Блог
  • Вести
  • Гљиве
  • Географија
  • Забава
  • Златиборци
  • Златопедија
  • Знаменитости
  • Куварица
  • Манифестације
  • Пословни водич
  • Саговорници
  • Смештај на Златибору
  • Спорт
  • Фауна
  • Флора
  • Хумор
  • Цркве и манастири

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Важни телефони
  • Контакт
  • Политика приватности
  • Рекламирајте се код нас

Copyright © 2017 JNews.