• Latest
  • Trending
  • All

Кифлице

22. март 2025.

Црква Светог Архангела Гаврила у Чајетини

12. новембар 2025.

Културни репертоар

11. новембар 2025.

30. Југословенски позоришни фестивал – Без превода

9. новембар 2025.

Знањодром

9. новембар 2025.
slobodan-simic-satiricar

Слободан Симић: Насмејан човек престаје да се боји

5. новембар 2025.
ćaci-štrajk-glađu

Напредњак се плаши да, на снимцима из Ћациленда, није испао довољно бедно

4. новембар 2025.
mma-zlatibor

ММА клуб Златибор успешaн на државном првенству АДЦЦ

4. новембар 2025.
marija-vulovic-betel

Жаклинин Џемпер

3. новембар 2025.

Мусака од плавог патлиџана

3. новембар 2025.

Културни репертоар

3. новембар 2025.
maglenka-clitocybe-nebularis

Магленка (Clitocybe nebularis)

1. новембар 2025.

Знањодром

30. октобар 2025.
  • Авантура
  • Хумор
  • Куварица
  • Знаменитости
  • Златопедија
  • Важни телефони
  • Смештај на Златибору
  • Контакт
  • Рекламирајте се код нас
Cреда, новембар 12, 2025
  • Login
Око Златибора
No Result
View All Result
Око Златибора
No Result
View All Result
Home Куварица

Кифлице

by Око Златибора
22. март 2025.
in Куварица
0
Share on FacebookShare on Twitter

Рецепт за кифлице сам добила од своје другарице Миљке. Ишле смо на једно путовање, на које права домаћица не креће празних руку. На први поглед кифлице к’о кифлице, ђа слане, ђа слатке, мекане, укусне… Међутим, Миљкине кифлице су и наредног дана биле као тек извађене из рерне. И даље су и дисале и мирисале.

Миљкине кифлице захтевају поштовање рецепта у потпуности. Пробали смо варијанту „отприлике“ брашна и није успела.

Потребни састојци: 3 dl млека, 3 dl воде, веће паковање свежег квасца, 3 кашичице соли, 3 кашике шећера, 3 јаја, 3 шоље уља, 1300 gr брашна и један маргарин.

У радњама нема некадашње средње фунте квасца, па као замена иду 3 мала паковања. Ради бољег растварања квасца, користити млакушно млеко и воду. Такође, да би се маргарин лакше размазивао по тесту, извадити га из фрижидера бар пола сата пре употреба.

Све састојке, сем маргарина, помешати и добро умесити. Може се користити и миксер за мешање теста. Покрити крпом и оставити да нарасте. Нарасло тесто премесити на мало побрашњеној подлози. Тесто мора остати мекано. Поделити га на два дела. Сваки део поделити на пет лоптица. Сваку лоптицу развући и премазати маргарином. Ређати их једну преко друге, а онда их све заједно растањити. Добијени круг поделити на 16 делова. Делове филовати кашом од сира, кремом, џемом… Уролати их и ставити у подмазан плех. Кифлице се могу премазати жуманцетом и посути сусамом.

Кифлице се пеку око пола сата на 180 степени. Мада, свака домаћица одлично познаје свој шпорет, па ће време и температуру прилагодити сама. Битно је да не буде превише загрејана да кифлице около не изгоре.

Кад буду печене, извадити из рерне, прекрити крпом и сачекати да се прохладе. Преко ноћи их покрити крпом или фолијом.

Ако вам треба идеја за доручак, ручак, вечеру… посетите златиборску куварицу. Можда пронађете инспирацију.

Tags: пецивотесто
ShareTweet
Previous Post

Знањодром

Next Post

Гостиљски водопад

Related Posts

Мусака од плавог патлиџана

by Око Златибора
3. новембар 2025.
0

За припрему мусаке потребно је око килограм плавог патлиџана, 400 грама мешаног млевеног меса, главица црног лука, чен белог лука,...

piroske

Пирошке

by Око Златибора
16. септембар 2025.
0

Пирошке се праве од нараслог теста, празне или пуњене различитим филовима, а могу бити пржене у уљу или печене у...

Палачинке из рерне

by Око Златибора
25. јун 2025.
0

Једна од варијанти су и палачинке из рерне. Скраћују време припреме, што је за модерну куварицу изузетно важно.

Рибић

by Око Златибора
17. јун 2025.
0

Рибић је део јунетине који се налази на коленици. Изузетно је мекан и сочан комад меса, који након дугог кувања...

Next Post

Гостиљски водопад

Please login to join discussion
No Result
View All Result

Категорије

Категорије

  • Авантура
  • Агенција Ерцов
  • Блог
  • Вести
  • Гљиве
  • Географија
  • Забава
  • Златиборци
  • Златопедија
  • Знаменитости
  • Куварица
  • Манифестације
  • Пословни водич
  • Саговорници
  • Смештај на Златибору
  • Спорт
  • Фауна
  • Флора
  • Хумор
  • Цркве и манастири

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Важни телефони
  • Контакт
  • Политика приватности
  • Рекламирајте се код нас

Copyright © 2017 JNews.