• Latest
  • Trending
  • All
ћуфте

Ћуфте

25. март 2025.

Знањодром

25. септембар 2025.
Бела-црква-Каран

Бела Црква у Карану

23. септембар 2025.
kornhol-cajetina

У Чајетини одржан корнхол турнир

22. септембар 2025.

Знањодром

18. септембар 2025.

Култура: Отварање изложбе слика „КОЛО“ у КЦ Златибор

18. септембар 2025.
piroske

Пирошке

16. септембар 2025.
zanjodrom

Знањодром

11. септембар 2025.
Selo-Dobroselica

Доброселица

11. септембар 2025.
Ruska-medonjica

Руска медоњица

8. септембар 2025.

Знањодром

4. септембар 2025.
dr Gordana Bojovic

Др Гордана Бојовић: Пацијент мора бити у центру пажње

1. септембар 2025.

Знањодром

28. август 2025.
  • Авантура
  • Хумор
  • Куварица
  • Знаменитости
  • Златопедија
  • Важни телефони
  • Смештај на Златибору
  • Контакт
  • Рекламирајте се код нас
Петак, септембар 26, 2025
  • Login
Око Златибора
No Result
View All Result
Око Златибора
No Result
View All Result
Home Куварица

Ћуфте

by Око Златибора
25. март 2025.
in Куварица
0
ћуфте
Share on FacebookShare on Twitter

Ћуфте су прилично популарно јело, лако се спремају и једу. Деца их углавном воле, често их траже, па могу и да досаде.

За припрему је потребно: 0,5 kg мешаног млевеног меса (свињско и говеђе), 1 јаје, 4-5 кашика презли, чено белог лука, мања главица црног лука, 1 шаргарепа, кашичица со, шољица кечапа, две кашике додатка јелима, кашичица млевена паприка, кашика брашно и першун по укусу.

Млевено месо, со, јаје, бели лук и презле добро сјединити и правити лоптице. Смеса треба да буде мекана. Пропржити ситно исецкан црни лук и шаргарепу. Додати кечап или парадајз пелат и додатак јелима. Након пар минута налити водом и оставити да прокува. Затим додати ћуфте. Кувати их на умереној температури око сат времена. Пред крај додати размућене у топлој води млевену паприку и брашно и першун.

Презле се могу направити од бајатог хлеба. Готово сваког дана остане по која кришка хлеба. Стари хлеб ставити на плато и оставити да се суши неколико дана. Не треба га стављати на сунце, већ на место где ваздух струји. Након сушења хлеб се самеље на воденици за млевење ораха. Презле ће бити као куповне.

Састојци спремни за мешање
Мешај, мешај
ćufte-pred-kuvanje
Не дајте деци да се гађају њима
ćufte
Ћуфте спремкно за клопу

Тривија за крај: Реч ћуфта потиче из персијског језика од речи ژاکت کش باف پشمی (куфта) што значи мала пљескавица, а у Турској је 2005. године регистровано 291 различитих начина на који се спремају ћуфте.

Пријатно!!!

Tags: главно јело
ShareTweet
Previous Post

Црква Рођења Пресвете Богородице у Шљивовици

Next Post

Златифоризми

Related Posts

piroske

Пирошке

by Око Златибора
16. септембар 2025.
0

Пирошке се праве од нараслог теста, празне или пуњене различитим филовима, а могу бити пржене у уљу или печене у...

Палачинке из рерне

by Око Златибора
25. јун 2025.
0

Једна од варијанти су и палачинке из рерне. Скраћују време припреме, што је за модерну куварицу изузетно важно.

Рибић

by Око Златибора
17. јун 2025.
0

Рибић је део јунетине који се налази на коленици. Изузетно је мекан и сочан комад меса, који након дугог кувања...

Телећа чорба

by Око Златибора
26. март 2025.
0

За телећу чорбу важи да је најбоља у ресторану. И јесте добра! Бар из нашег искуства, никад нас није изневерила....

Next Post

Златифоризми

Please login to join discussion
No Result
View All Result

Категорије

Категорије

  • Авантура
  • Агенција Ерцов
  • Блог
  • Вести
  • Гљиве
  • Географија
  • Забава
  • Златиборци
  • Златопедија
  • Знаменитости
  • Куварица
  • Манифестације
  • Пословни водич
  • Саговорници
  • Смештај на Златибору
  • Спорт
  • Фауна
  • Флора
  • Хумор
  • Цркве и манастири

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Важни телефони
  • Контакт
  • Политика приватности
  • Рекламирајте се код нас

Copyright © 2017 JNews.