• Latest
  • Trending
  • All

Лаура штангле

27. април 2025.
zlatiborski-espreso

Златиборски еспресо

26. децембар 2025.

Знањодром

25. децембар 2025.
zlatiborski-espreso

Златиборски еспресо

25. децембар 2025.
grepling-seminar

Хуманитарни греплинг семинар на Златибору

24. децембар 2025.
donald*-tramp-nije srbin

Истраживање: Доналд Трамп није Србин

23. децембар 2025.

Културни репертоар: „Е, мој Тодоре“ у Семегњеву

25. децембар 2025.

Брдарице

19. децембар 2025.

Знањодром

18. децембар 2025.
vucuc-tuzi-blokadere

Вучић тужи блокадере јер су спречили да их победи у целом свету

17. децембар 2025.
politicki-skandal

Скандал

16. децембар 2025.

Културни репертоар

19. децембар 2025.

Знањодром

11. децембар 2025.
  • Авантура
  • Хумор
  • Куварица
  • Знаменитости
  • Златопедија
  • Важни телефони
  • Смештај на Златибору
  • Контакт
  • Рекламирајте се код нас
Субота, децембар 27, 2025
  • Login
Око Златибора
No Result
View All Result
Око Златибора
No Result
View All Result
Home Куварица

Лаура штангле

by Око Златибора
27. април 2025.
in Куварица
0
Share on FacebookShare on Twitter

Лаура штангле су колач који се брзо и једноставно припрема и не захтева никакве посебне састојке. Називају се још и жуте штангле.

За припрему лаура штангле потребно је: један маргарин, 200 gr или десет кашика шећера, 1 кесица ванилин шећера, 100 gr меког брашна, 200 gr млевених ораха или лешника, 5 јаја и 250 gr шећера у праху.

За припрему корице прво умутити маргарин. Ми га мутимо миксером, жицама за мешање теста. У умућен маргарин постепено додавати шећер и ванилин шећер и мутити док се не истопи. Затим додати брашно и мутити док смеса не постане компактна. У другој чинији умутити шам од пет беленаца. Тако умућена беланца додати у смесу са маргарином и добро измешати варјачом да се све добро сједини. Додати и орахе. Плех димензија око 20х30 обложити пек папиром. Смесу равномерно распоредити у плех и пећи на 180 степени око пола сата. Током печења, корица неће много нарасти али ће добити златкасту боју. Након печења, скинути пек папир, вратити кору у плех и оставити је да се прохлади.

За то време спремати фил. У чинији умутити пет жуманаца са прах шећером. Да би се шећер истопио није потребно непрестано мућење, већ се маса може оставити да мало одстоји.

Кад је кора готово хладна прелити је филом од жуманаца и шећера и оставити да се осуши. Најбоље је да преноћи на хладном месту.

Наравно, ако вам треба идеја за доручак, ручак, вечеру… посетите златиборску куварицу. Можда пронађете инспирацију!

Tags: дезертпосластица
ShareTweet
Previous Post

Плеј оф АБА 2 лиге

Next Post

Знањодром

Related Posts

Брдарице

by Око Златибора
19. децембар 2025.
0

За припрему брдарица потребно је: 1 dl пива, 2 dl уља, око 500 g брашна, 1 прашак за пециво, 250...

Медено срце

by Око Златибора
3. децембар 2025.
0

Колач медено срце је један од омиљених домаћих колача, који се једноставно припрема и има карактеристичан укус захвањујући цимету и...

Штрудла са маком

by Око Златибора
18. новембар 2025.
0

За припрему штрудле са маком потребно је: паковање 200 g мешавине мака и шећера, 120 ml топле воде, 500 g...

Мусака од плавог патлиџана

by Око Златибора
3. новембар 2025.
0

За припрему мусаке потребно је око килограм плавог патлиџана, 400 грама мешаног млевеног меса, главица црног лука, чен белог лука,...

Next Post

Знањодром

Please login to join discussion
No Result
View All Result
loader-image
Време данас
Zlatibor
3:20 pm, дец 27, 2025
temperature icon -0°C
ведро небо
77 %
1025 mb
3 Km/h
Wind Gust: 3 Km/h
Clouds: 1%
Visibility: 10 km
Sunrise: 7:14 am
Sunset: 4:10 pm
Hourly Forecast
4:00 pm
temperature icon
-1°/-1°°C 0 mm 0% 4 Km/h 79% 1025 mb 0 mm/h
7:00 pm
temperature icon
-2°/-2°°C 0 mm 0% 7 Km/h 80% 1025 mb 0 mm/h
10:00 pm
temperature icon
-3°/-2°°C 0 mm 0% 8 Km/h 77% 1024 mb 0 mm/h
1:00 am
temperature icon
-3°/-3°°C 0 mm 0% 8 Km/h 76% 1023 mb 0 mm/h
4:00 am
temperature icon
-2°/-2°°C 0 mm 0% 8 Km/h 76% 1022 mb 0 mm/h
7:00 am
temperature icon
-2°/-2°°C 0 mm 0% 9 Km/h 76% 1022 mb 0 mm/h
10:00 am
temperature icon
1°/1°°C 0 mm 0% 15 Km/h 56% 1024 mb 0 mm/h
1:00 pm
temperature icon
1°/1°°C 0 mm 0% 15 Km/h 46% 1022 mb 0 mm/h
Weather from OpenWeatherMap

Категорије

Категорије

  • Авантура
  • Агенција Ерцов
  • Блог
  • Вести
  • Гљиве
  • Географија
  • Забава
  • Златиборци
  • Златопедија
  • Знаменитости
  • Куварица
  • Манифестације
  • Пословни водич
  • Саговорници
  • Смештај на Златибору
  • Спорт
  • Фауна
  • Флора
  • Хумор
  • Цркве и манастири

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Важни телефони
  • Контакт
  • Политика приватности
  • Рекламирајте се код нас

Copyright © 2017 JNews.