• Latest
  • Trending
  • All
bečke-šnicle

Бечке шницле

25. март 2025.
zlatiborski-espreso

Златиборски еспресо

26. децембар 2025.

Знањодром

25. децембар 2025.
zlatiborski-espreso

Златиборски еспресо

25. децембар 2025.
grepling-seminar

Хуманитарни греплинг семинар на Златибору

24. децембар 2025.
donald*-tramp-nije srbin

Истраживање: Доналд Трамп није Србин

23. децембар 2025.

Културни репертоар: „Е, мој Тодоре“ у Семегњеву

25. децембар 2025.

Брдарице

19. децембар 2025.

Знањодром

18. децембар 2025.
vucuc-tuzi-blokadere

Вучић тужи блокадере јер су спречили да их победи у целом свету

17. децембар 2025.
politicki-skandal

Скандал

16. децембар 2025.

Културни репертоар

19. децембар 2025.

Знањодром

11. децембар 2025.
  • Авантура
  • Хумор
  • Куварица
  • Знаменитости
  • Златопедија
  • Важни телефони
  • Смештај на Златибору
  • Контакт
  • Рекламирајте се код нас
Недеља, децембар 28, 2025
  • Login
Око Златибора
No Result
View All Result
Око Златибора
No Result
View All Result
Home Куварица

Бечке шницле

by Око Златибора
25. март 2025.
in Куварица
0
bečke-šnicle
Share on FacebookShare on Twitter

Бечка шницла, оригиналан назив Wiener Schnitzel, је најпознатије јело бечке кухиње које се прави од танког телећег котлета. Међутим, како је у нашим крајевима доступније свињско месо, овај традиционални аустријски рецепт смо прилагодили овдашњим приликама.

За спремање бечких шницли потребно је: свињско месо од бута, јаја, брашно, презле, со, маст/уље.

Да би добили лепе шницле, месо треба сећи попречно дебљине 1 cm. Подужним сечењем остају жилице због којих се месо скупља приликом пржења. Кад исечете шницле, добро их излупајте, односно истањите до 3 mm. Затим их посолите, уваљајте прво у брашно, па у јаја и на крају у презле. Уколико волите дебљи пох, онда их ставите још једном у јаја и презле.

У тигањ ставити више уља или масти и добро загрејати. Шницле треба да пливају док се прже. По потреби смањити температуру рингле како не би изгореле. Готове шницле ставити на убрус или салвете које ће упити вишак масти.

Поховано месо, било свињско, јунеће или пилеће, спада у висококалоричну храну. Ако бечке шницле правите по нашем рецепту, 100 грама овог јела садржи око 320 калорија, што значи да би за оброк једна мало већа шницла уз салату и хлеб била сасвим довољна. Но, ми се вадимо на свеж ваздух од кога човек брзо огладни, па порцију углавном дуплирамо.

У ресторанима бечке шницле су прилично велике. Ми их правимо мале, сходно величини даске, тигања и тањира које свакодневно користимо.

poh-za-bečke-šnicle
бечка-шницла
prženjw-bečke-šnicle

Ако вам треба идеја за доручак, ручак, вечеру… посетите златиборску куварицу. Можда пронађете инспирацију!

Tags: главно јеломесо
ShareTweet
Previous Post

Квиз шоу

Next Post

Народни музеј Ужице

Related Posts

Брдарице

by Око Златибора
19. децембар 2025.
0

За припрему брдарица потребно је: 1 dl пива, 2 dl уља, око 500 g брашна, 1 прашак за пециво, 250...

Медено срце

by Око Златибора
3. децембар 2025.
0

Колач медено срце је један од омиљених домаћих колача, који се једноставно припрема и има карактеристичан укус захвањујући цимету и...

Штрудла са маком

by Око Златибора
18. новембар 2025.
0

За припрему штрудле са маком потребно је: паковање 200 g мешавине мака и шећера, 120 ml топле воде, 500 g...

Мусака од плавог патлиџана

by Око Златибора
3. новембар 2025.
0

За припрему мусаке потребно је око килограм плавог патлиџана, 400 грама мешаног млевеног меса, главица црног лука, чен белог лука,...

Next Post

Народни музеј Ужице

Please login to join discussion
No Result
View All Result
loader-image
Време данас
Zlatibor
12:24 am, дец 28, 2025
temperature icon -4°C
ведро небо
Humidity: 80 %
Pressure: 1023 mb
Wind: 7 Km/h
Wind Gust: 6 Km/h
Clouds: 6%
Visibility: 10 km
Sunrise: 7:14 am
Sunset: 4:10 pm
  • Temperature
  • Precipitation
  • Rain Chance
  • Wind
  • Humidity
  • Pressure
1:00 am
temperature icon
-4°/-4°°C 0 mm 0% 8 Km/h 78% 1022 mb 0 mm/h
4:00 am
temperature icon
-3°/-2°°C 0 mm 0% 8 Km/h 77% 1022 mb 0 mm/h
7:00 am
temperature icon
-2°/-1°°C 0 mm 0% 8 Km/h 78% 1023 mb 0 mm/h
10:00 am
temperature icon
-2°/-2°°C 0 mm 0% 15 Km/h 55% 1024 mb 0 mm/h
1:00 pm
temperature icon
-1°/-1°°C 0 mm 0% 15 Km/h 48% 1022 mb 0 mm/h
4:00 pm
temperature icon
-3°/-3°°C 0 mm 0% 8 Km/h 63% 1024 mb 0 mm/h
7:00 pm
temperature icon
-4°/-4°°C 0 mm 0% 7 Km/h 72% 1025 mb 0 mm/h
10:00 pm
temperature icon
-4°/-4°°C 0 mm 0% 6 Km/h 69% 1026 mb 0 mm/h
Weather from OpenWeatherMap

Категорије

Категорије

  • Авантура
  • Агенција Ерцов
  • Блог
  • Вести
  • Гљиве
  • Географија
  • Забава
  • Златиборци
  • Златопедија
  • Знаменитости
  • Куварица
  • Манифестације
  • Пословни водич
  • Саговорници
  • Смештај на Златибору
  • Спорт
  • Фауна
  • Флора
  • Хумор
  • Цркве и манастири

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Важни телефони
  • Контакт
  • Политика приватности
  • Рекламирајте се код нас

Copyright © 2017 JNews.