• Latest
  • Trending
  • All
bečke-šnicle

Бечке шницле

25. март 2025.

Знањодром

25. септембар 2025.
Бела-црква-Каран

Бела Црква у Карану

23. септембар 2025.
kornhol-cajetina

У Чајетини одржан корнхол турнир

22. септембар 2025.

Знањодром

18. септембар 2025.

Култура: Отварање изложбе слика „КОЛО“ у КЦ Златибор

18. септембар 2025.
piroske

Пирошке

16. септембар 2025.
zanjodrom

Знањодром

11. септембар 2025.
Selo-Dobroselica

Доброселица

11. септембар 2025.
Ruska-medonjica

Руска медоњица

8. септембар 2025.

Знањодром

4. септембар 2025.
dr Gordana Bojovic

Др Гордана Бојовић: Пацијент мора бити у центру пажње

1. септембар 2025.

Знањодром

28. август 2025.
  • Авантура
  • Хумор
  • Куварица
  • Знаменитости
  • Златопедија
  • Важни телефони
  • Смештај на Златибору
  • Контакт
  • Рекламирајте се код нас
Петак, септембар 26, 2025
  • Login
Око Златибора
No Result
View All Result
Око Златибора
No Result
View All Result
Home Куварица

Бечке шницле

by Око Златибора
25. март 2025.
in Куварица
0
bečke-šnicle
Share on FacebookShare on Twitter

Бечка шницла, оригиналан назив Wiener Schnitzel, је најпознатије јело бечке кухиње које се прави од танког телећег котлета. Међутим, како је у нашим крајевима доступније свињско месо, овај традиционални аустријски рецепт смо прилагодили овдашњим приликама.

За спремање бечких шницли потребно је: свињско месо од бута, јаја, брашно, презле, со, маст/уље.

Да би добили лепе шницле, месо треба сећи попречно дебљине 1 cm. Подужним сечењем остају жилице због којих се месо скупља приликом пржења. Кад исечете шницле, добро их излупајте, односно истањите до 3 mm. Затим их посолите, уваљајте прво у брашно, па у јаја и на крају у презле. Уколико волите дебљи пох, онда их ставите још једном у јаја и презле.

У тигањ ставити више уља или масти и добро загрејати. Шницле треба да пливају док се прже. По потреби смањити температуру рингле како не би изгореле. Готове шницле ставити на убрус или салвете које ће упити вишак масти.

Поховано месо, било свињско, јунеће или пилеће, спада у висококалоричну храну. Ако бечке шницле правите по нашем рецепту, 100 грама овог јела садржи око 320 калорија, што значи да би за оброк једна мало већа шницла уз салату и хлеб била сасвим довољна. Но, ми се вадимо на свеж ваздух од кога човек брзо огладни, па порцију углавном дуплирамо.

У ресторанима бечке шницле су прилично велике. Ми их правимо мале, сходно величини даске, тигања и тањира које свакодневно користимо.

poh-za-bečke-šnicle
бечка-шницла
prženjw-bečke-šnicle

Ако вам треба идеја за доручак, ручак, вечеру… посетите златиборску куварицу. Можда пронађете инспирацију!

Tags: главно јеломесо
ShareTweet
Previous Post

Квиз шоу

Next Post

Народни музеј Ужице

Related Posts

piroske

Пирошке

by Око Златибора
16. септембар 2025.
0

Пирошке се праве од нараслог теста, празне или пуњене различитим филовима, а могу бити пржене у уљу или печене у...

Палачинке из рерне

by Око Златибора
25. јун 2025.
0

Једна од варијанти су и палачинке из рерне. Скраћују време припреме, што је за модерну куварицу изузетно важно.

Рибић

by Око Златибора
17. јун 2025.
0

Рибић је део јунетине који се налази на коленици. Изузетно је мекан и сочан комад меса, који након дугог кувања...

Телећа чорба

by Око Златибора
26. март 2025.
0

За телећу чорбу важи да је најбоља у ресторану. И јесте добра! Бар из нашег искуства, никад нас није изневерила....

Next Post

Народни музеј Ужице

Please login to join discussion
No Result
View All Result

Категорије

Категорије

  • Авантура
  • Агенција Ерцов
  • Блог
  • Вести
  • Гљиве
  • Географија
  • Забава
  • Златиборци
  • Златопедија
  • Знаменитости
  • Куварица
  • Манифестације
  • Пословни водич
  • Саговорници
  • Смештај на Златибору
  • Спорт
  • Фауна
  • Флора
  • Хумор
  • Цркве и манастири

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Важни телефони
  • Контакт
  • Политика приватности
  • Рекламирајте се код нас

Copyright © 2017 JNews.