Клопа

Бечке шницле

За спремање бечких шницли потребно је: свињско месо од бута, јаја, брашно, презле, со, маст/уље.

Да би добили лепе шницле, месо треба сећи попречно дебљине 1 cm. Подужним сечењем остају жилице због којих се месо скупља приликом пржења. Кад исечете шницле, добро их излупајте, односно истањите до 3 mm. Затим их посолите, уваљајте прво у брашно, па у јаја и на крају у презле. Уколико волите дебљи пох, онда их ставите још једном у јаја и презле.

У тигањ ставити више уља или масти и добро загрејати. Шницле треба да пливају док се прже. По потреби смањити температуру рингле како не би изгореле.

У ресторанима бечке шницле су прилично велике. Ми их правимо мале, сходно величини даске, тигања и тањира.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *