• Latest
  • Trending
  • All
restovan-krompir

Рестован кромпир

25. март 2025.

Знањодром

25. септембар 2025.
Бела-црква-Каран

Бела Црква у Карану

23. септембар 2025.
kornhol-cajetina

У Чајетини одржан корнхол турнир

22. септембар 2025.

Знањодром

18. септембар 2025.

Култура: Отварање изложбе слика „КОЛО“ у КЦ Златибор

18. септембар 2025.
piroske

Пирошке

16. септембар 2025.
zanjodrom

Знањодром

11. септембар 2025.
Selo-Dobroselica

Доброселица

11. септембар 2025.
Ruska-medonjica

Руска медоњица

8. септембар 2025.

Знањодром

4. септембар 2025.
dr Gordana Bojovic

Др Гордана Бојовић: Пацијент мора бити у центру пажње

1. септембар 2025.

Знањодром

28. август 2025.
  • Авантура
  • Хумор
  • Куварица
  • Знаменитости
  • Златопедија
  • Важни телефони
  • Смештај на Златибору
  • Контакт
  • Рекламирајте се код нас
Петак, септембар 26, 2025
  • Login
Око Златибора
No Result
View All Result
Око Златибора
No Result
View All Result
Home Куварица

Рестован кромпир

by Око Златибора
25. март 2025.
in Куварица
0
restovan-krompir
Share on FacebookShare on Twitter

Рецепт за рестован кромпир је прост, а састојке готово увек имате у кући: кромпир, црни лук, млевена паприка, со, уље или маст.

Опране и неољуштене кромпире ставити да се кувају око сат времена. Искусне куварице кажу да су бели кромпири бољи за кување, а црвени за пржење. Кромпири су кувани када виљушка лагано прође кроз њих. Мало их охладити и ољуштити. Затим их исећи на колутове, на ситне коцке или их изрендати на најкрупније ренде.

У поуљеној шерпи пропржити једну главицу сецканог црног лука. Кад добије златкасту боју, додати кромпир. Додати млевене паприке и посолити. Пропржити 10-ак минута и јело је готово.

Добра ствар код овог јела је што кромпир може да се скува чак и дан раније само га треба не љуштити и оставити на хладном месту.

За пржење кромпира користимо стару шерпу у којој се кромпир не лепи и не гори. Да ли су стварно у питању шерпине године или само мит који се преноси још од баба, не знамо, али шерпу не мењамо.

Рестован кромпир се често спрема у време поста. Уобичајен прилог који иде уз њега у том периоду је риба. Ван поста, можете се служити уз свињске шницле или пилеће батаке и карабатаке.

restovan-krompir

Ако вам треба идеја за доручак, ручак, вечеру… посетите златиборску куварицу. Можда пронађете инспирацију!

Tags: главно јелосалата
ShareTweet
Previous Post

Стари град Ужице

Next Post

Миладин Пећинар

Related Posts

piroske

Пирошке

by Око Златибора
16. септембар 2025.
0

Пирошке се праве од нараслог теста, празне или пуњене различитим филовима, а могу бити пржене у уљу или печене у...

Палачинке из рерне

by Око Златибора
25. јун 2025.
0

Једна од варијанти су и палачинке из рерне. Скраћују време припреме, што је за модерну куварицу изузетно важно.

Рибић

by Око Златибора
17. јун 2025.
0

Рибић је део јунетине који се налази на коленици. Изузетно је мекан и сочан комад меса, који након дугог кувања...

Телећа чорба

by Око Златибора
26. март 2025.
0

За телећу чорбу важи да је најбоља у ресторану. И јесте добра! Бар из нашег искуства, никад нас није изневерила....

Next Post

Миладин Пећинар

Please login to join discussion
No Result
View All Result

Категорије

Категорије

  • Авантура
  • Агенција Ерцов
  • Блог
  • Вести
  • Гљиве
  • Географија
  • Забава
  • Златиборци
  • Златопедија
  • Знаменитости
  • Куварица
  • Манифестације
  • Пословни водич
  • Саговорници
  • Смештај на Златибору
  • Спорт
  • Фауна
  • Флора
  • Хумор
  • Цркве и манастири

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Важни телефони
  • Контакт
  • Политика приватности
  • Рекламирајте се код нас

Copyright © 2017 JNews.