Хумор

Вегетаријанцу позлило пошто је прочитао јеловник у Мачкат

Драгану Јанковићу, двадесетогодишњем вегетаријанцу из Београда јуче је пружена хитна медицинска помоћ јер му је позлило неколико момената пошто је прочитао јеловник у једном ресторану у Мачкату.

– Пут се мало одужио и сви у колима смо прилично огладнели. Одлучили смо да предахнемо у Мачкату и поједемо нешто на брзака пре него што наставимо пут ка Златибору – прича Драганов друг и сапутник Ђорђе Митровић. -Чули смо за ово село и његове кафане па смо свратили како би се мало окрепили и одморили. Сели смо у први ресторан на који смо наишли, наручили пиће и узели да погледамо шта можемо да поједемо. Драган је био најгладнији, па је неопрезно пожурио и први отворио јеловник. Неких 20 секунди после тога се ухватио за срце, почео убрзано да дише, лице му је добило сабласно белу боју, а онда се, наочиглед свих, стропоштао са столице. Срећом, запослени у ресторану су били довољно прибрани, прилетели су у помоћ, изнели га напоље и мало повратили пре доласка Хитне помоћи, износи Ђође детаље овог немилог догађаја.

После боравка у Хитној помоћи, Драган се осећа знатно боље. Опоравак тече по плану и већ сутра би могао да изађе из болнице . – Ово је вероватно најстрашније животно искуство које сам имао. Отворио сам јеловник, тражећи неко јело са поврћем, а онда је на мене са свих страна нагрнуло месо. Било је ту говедине, прасетине, јагњетине, пршуте, кобасице, сланина… холестерол је просто навирао из те проклете књижице коју сам држао у рукама. Осетио сам како ме облива хладан зној, срце је почело убрзано да лупа, а затим је све прекрила тама. Освестио сам се у болници. Срећом, храна је овде потпуно у складу са мојим прохтевима. Нема укуса, калоријска вредност је готово занемарљива, па сам се брзо опоравио и мало дошао себи – испричао је овај несрећни младић и наговестио да ће покренути иницијативу да се, специјално за вегетаријанце, изгради обилазница око села „чије се име не помиње“.

Бојан Савић
текст пренет из „Ужичке недеље“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *