• Latest
  • Trending
  • All
Krompir-u-kaputu

Кромпир у капуту

26. децембар 2021.

Културни репертоар

11. новембар 2025.

30. Југословенски позоришни фестивал – Без превода

9. новембар 2025.

Знањодром

9. новембар 2025.
slobodan-simic-satiricar

Слободан Симић: Насмејан човек престаје да се боји

5. новембар 2025.
ćaci-štrajk-glađu

Напредњак се плаши да, на снимцима из Ћациленда, није испао довољно бедно

4. новембар 2025.
mma-zlatibor

ММА клуб Златибор успешaн на државном првенству АДЦЦ

4. новембар 2025.
marija-vulovic-betel

Жаклинин Џемпер

3. новембар 2025.

Мусака од плавог патлиџана

3. новембар 2025.

Културни репертоар

3. новембар 2025.
maglenka-clitocybe-nebularis

Магленка (Clitocybe nebularis)

1. новембар 2025.

Знањодром

30. октобар 2025.

Дивљи кестен

30. октобар 2025.
  • Авантура
  • Хумор
  • Куварица
  • Знаменитости
  • Златопедија
  • Важни телефони
  • Смештај на Златибору
  • Контакт
  • Рекламирајте се код нас
Уторак, новембар 11, 2025
  • Login
Око Златибора
No Result
View All Result
Око Златибора
No Result
View All Result
Home Куварица

Кромпир у капуту

by Око Златибора
26. децембар 2021.
in Куварица
0
Krompir-u-kaputu
Share on FacebookShare on Twitter

Кромпир у капуту, пре свега, није храна. То је хидрогенска бомба укуса, мириса и задовољства. Већ његова припрема може изазвати екстазу, а конзумирање је нешто најприближније блаженству што смртник може осетити у овоземаљском животу.

Као и све велике и значајне ствари које је човечанство открило током свог битисања у овом парчету свемира, рецепт за кромпир у капуту је крајње једноставан.

За припрему је, логично, потребан кромпир, рерна или, ако сте напољу, ватра. Да се разумемо, одличан је и кад се спрема у електричним шпоретима, али пуцкетање ватрице додаје неколико значајних поена општем утиску и квалитету.

Поменути кромпир треба само опрати и комплетног, са све људком, убацити у рерну, ставити на решетку роштиља или директно у жар ватре. Идеална температура је негде између 200 и 250 степени.

Остатак процеса је прост. Кромпир повремено окренути да не би загорео. Успут уживати у чаробним мирисима које ствара док се пече. Нестрпљење је потпуно природна појава током припреме овог божанског јела. Кад вода почне да вам цури на уста, притисните га да процените његову тврдоћу. Кромпир је готов када је мек на додир.

Тада га вадите из рерне, износите на сто и можете да почнете са преједањем. Уз њега обавезно служите млади или стари сир, кајмак, а можете и само да га посолите.

Ако сте, пак, расположени и за неко пиће, препоручујемо домаћу ракију. Стручњаци (а где ћете већег од Јована Мемедовића) кажу да су кромпир у капуту, млади сир и ракија најидеалнија комбинација у гастрономском свету.

Ако вам треба идеја за доручак, ручак, вечеру… посетите златиборску куварицу. Можда пронађете инспирацију!

ShareTweet
Previous Post

Чигота врх

Next Post

Како направити сајт

Related Posts

Мусака од плавог патлиџана

by Око Златибора
3. новембар 2025.
0

За припрему мусаке потребно је око килограм плавог патлиџана, 400 грама мешаног млевеног меса, главица црног лука, чен белог лука,...

piroske

Пирошке

by Око Златибора
16. септембар 2025.
0

Пирошке се праве од нараслог теста, празне или пуњене различитим филовима, а могу бити пржене у уљу или печене у...

Палачинке из рерне

by Око Златибора
25. јун 2025.
0

Једна од варијанти су и палачинке из рерне. Скраћују време припреме, што је за модерну куварицу изузетно важно.

Рибић

by Око Златибора
17. јун 2025.
0

Рибић је део јунетине који се налази на коленици. Изузетно је мекан и сочан комад меса, који након дугог кувања...

Next Post
Како-направити-сајт

Како направити сајт

Please login to join discussion
No Result
View All Result

Категорије

Категорије

  • Авантура
  • Агенција Ерцов
  • Блог
  • Вести
  • Гљиве
  • Географија
  • Забава
  • Златиборци
  • Златопедија
  • Знаменитости
  • Куварица
  • Манифестације
  • Пословни водич
  • Саговорници
  • Смештај на Златибору
  • Спорт
  • Фауна
  • Флора
  • Хумор
  • Цркве и манастири

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Важни телефони
  • Контакт
  • Политика приватности
  • Рекламирајте се код нас

Copyright © 2017 JNews.