• Latest
  • Trending
  • All
karadjordjeva-šnicla

Карађорђева шницла

25. март 2025.

Знањодром

25. септембар 2025.
Бела-црква-Каран

Бела Црква у Карану

23. септембар 2025.
kornhol-cajetina

У Чајетини одржан корнхол турнир

22. септембар 2025.

Знањодром

18. септембар 2025.

Култура: Отварање изложбе слика „КОЛО“ у КЦ Златибор

18. септембар 2025.
piroske

Пирошке

16. септембар 2025.
zanjodrom

Знањодром

11. септембар 2025.
Selo-Dobroselica

Доброселица

11. септембар 2025.
Ruska-medonjica

Руска медоњица

8. септембар 2025.

Знањодром

4. септембар 2025.
dr Gordana Bojovic

Др Гордана Бојовић: Пацијент мора бити у центру пажње

1. септембар 2025.

Знањодром

28. август 2025.
  • Авантура
  • Хумор
  • Куварица
  • Знаменитости
  • Златопедија
  • Важни телефони
  • Смештај на Златибору
  • Контакт
  • Рекламирајте се код нас
Петак, септембар 26, 2025
  • Login
Око Златибора
No Result
View All Result
Око Златибора
No Result
View All Result
Home Куварица

Карађорђева шницла

by Око Златибора
25. март 2025.
in Куварица
0
karadjordjeva-šnicla
Share on FacebookShare on Twitter

Карађорђева шницла је један од специјалитета домаће кухиње. Рецепт је саставио чувени кувар Милован Мића Стојановић још давне 1956. године.

Да би се спремила Карађорђева шницла, потребно је месо од бута, било свињско, било говеђе, стари кајмак, јаја, брашно, презле, со и уље или маст.

Месо се исече на шницле и тучком истањи на дебљину око 2 mm. Посолити. Ставити кашику кајмака дужно на један крај шницле, а онда је уролати као палачинку (превити леву и десну ивицу по центиметар ка унутра и увити у ролну). Затим шницлу уваљати у брашно, умућено јаје и презле. Код дуплог поха, шницла се још једном уваља у јаја и презле. У шерпу сипати доста уља и добро га угрејати. Спустити шницлу у уље и ринглу одмах смањити како не би около изгорела. Месо се пржи око двадесетак минута да би се унутра лепо испржило. Кад је готово извадити на убрус који ће вишак масноће упити.

У кућној варијанти Карађорђевa шницлa је доста мањa од онe у ресторану, јер је практичније. Кајмак мора бити домаћи и то стари или зрели. Не долазе у обзир замене у виду кајмак-намаза или павлаке.

Карађорђевa шницлa се служi топлa уз тартар сос или лимун. Као прилог, помфрит је добар предлог.

karadjordjeva
karađorđeva-šnicla
karađorđeve-šnicle

Ако вам треба идеја за доручак, ручак, вечеру… посетите златиборску куварицу. Можда пронађете инспирацију!

Tags: главно јело
ShareTweet
Previous Post

Стална изложба Милића од Мачве на Златибору

Next Post

Црни Рзав

Related Posts

piroske

Пирошке

by Око Златибора
16. септембар 2025.
0

Пирошке се праве од нараслог теста, празне или пуњене различитим филовима, а могу бити пржене у уљу или печене у...

Палачинке из рерне

by Око Златибора
25. јун 2025.
0

Једна од варијанти су и палачинке из рерне. Скраћују време припреме, што је за модерну куварицу изузетно важно.

Рибић

by Око Златибора
17. јун 2025.
0

Рибић је део јунетине који се налази на коленици. Изузетно је мекан и сочан комад меса, који након дугог кувања...

Телећа чорба

by Око Златибора
26. март 2025.
0

За телећу чорбу важи да је најбоља у ресторану. И јесте добра! Бар из нашег искуства, никад нас није изневерила....

Next Post

Црни Рзав

Please login to join discussion
No Result
View All Result

Категорије

Категорије

  • Авантура
  • Агенција Ерцов
  • Блог
  • Вести
  • Гљиве
  • Географија
  • Забава
  • Златиборци
  • Златопедија
  • Знаменитости
  • Куварица
  • Манифестације
  • Пословни водич
  • Саговорници
  • Смештај на Златибору
  • Спорт
  • Фауна
  • Флора
  • Хумор
  • Цркве и манастири

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Важни телефони
  • Контакт
  • Политика приватности
  • Рекламирајте се код нас

Copyright © 2017 JNews.