Еуроблок колач назива се још и Ева колач. Како год, колач је у основи потишпања са филом и еуроблоком. Иако једноставан, изузетно је сочан и укусан.
Од састојака за припрему еуроблок колача потребни су јаја, шећер, брашно, маргарин, чоколада прашак за пециво и еуроблок.
Кора
Умутити миксером 6 беланаца. Додати 2 кашике шећера и наставити мућење док се шећер не истопи. Затим додати 7 мањих кашика брашна, један прашак за пециво и 50 gr рендане чоколаде. Брашно мешати варјачом док маса не постане компактна. Плех поуљити и побрашнити или обложити пек папиром. Кору пећи око 30-40 минута на 180 степени.
Фил
На пари кувати 6 жуманаца са 4 кашике шећера, 100 gr чоколаде и једним маргарином. Кување на пари изводимо тако што већу шерпу са водом ставимо на ринглу да кључа. На њу ставити другу мању шерпу са филом. Водити рачуна да мања шерпа не буде у води. Фил непрекидно мешати док се не згусне. Што се дуже фил кува то ће бити бољи.
Печену кору оставити да се добро охлади. Затим хладну кору прелити врућим филом. По врху нарендати један већи еуроблок. Колач оставити да се охлади.
Ако вам треба идеја за доручак, ручак, вечеру… посетите златиборску куварицу. Можда пронађете инспирацију!