• Latest
  • Trending
  • All
euroblok-kolač

Еуроблок колач

9. новембар 2024.
Знањодром

Знањодром

29. мај 2025.
ćaci-štrajk-glađu

„Ћацији“ најављују штрајк глађу у три смене

28. мај 2025.
Недеља ужичког позоришта

Недеља ужичког позоришта

26. мај 2025.
Култура: Премијера филма „Изван времена“

Култура: Премијера филма „Изван времена“

26. мај 2025.
Знањодром

Знањодром

22. мај 2025.
Четврти Bazzum џез фестивал у Ужицу

Четврти Bazzum џез фестивал у Ужицу

22. мај 2025.
tri-dana-humanosti-cajetina

Три дана хуманости у Чајетини: Хуманитарни турнири за кориснике Црвеног крста

22. мај 2025.
petar-bozovic-u-uzicu

Петар Божовић у Ужицу са монодрамом инспирисаном поезијом Матије Бећковића

22. мај 2025.
VIII Фестивал пољског цвећа

VIII Фестивал пољског цвећа

20. мај 2025.
stablo-mecje-leske-u-uzicu

Занимљивости о Златибору

20. мај 2025.
Премијера дечјих представа „Чаробно позориште“ и „Дамојед“

Премијера дечјих представа „Чаробно позориште“ и „Дамојед“

19. мај 2025.
33. Фестивал „Деца међу нарцисима“

33. Фестивал „Деца међу нарцисима“

19. мај 2025.
  • Авантура
  • Хумор
  • Куварица
  • Знаменитости
  • Златопедија
  • Важни телефони
  • Смештај на Златибору
  • Контакт
  • Рекламирајте се код нас
субота, мај 31, 2025
  • Login
Око Златибора
No Result
View All Result
Око Златибора
No Result
View All Result
Home Куварица

Еуроблок колач

by Око Златибора
9. новембар 2024.
in Куварица
0
euroblok-kolač
Share on FacebookShare on Twitter

Еуроблок колач назива се још и Ева колач. Како год, колач је у основи потишпања са филом и еуроблоком. Иако једноставан, изузетно је сочан и укусан.

Од састојака за припрему еуроблок колача потребни су јаја, шећер, брашно, маргарин, чоколада прашак за пециво и еуроблок.

Кора

Умутити миксером 6 беланаца. Додати 2 кашике шећера и наставити мућење док се шећер не истопи. Затим додати 7 мањих кашика брашна, један прашак за пециво и 50 gr рендане чоколаде. Брашно мешати варјачом док маса не постане компактна. Плех поуљити и побрашнити или обложити пек папиром. Кору пећи око 30-40 минута на 180 степени.

Фил

На пари кувати 6 жуманаца са 4 кашике шећера, 100 gr чоколаде и једним маргарином. Кување на пари изводимо тако што већу шерпу са водом ставимо на ринглу да кључа. На њу ставити другу мању шерпу са филом. Водити рачуна да мања шерпа не буде у води. Фил непрекидно мешати док се не згусне. Што се дуже фил кува то ће бити бољи.

Печену кору оставити да се добро охлади. Затим хладну кору прелити врућим филом. По врху нарендати један већи еуроблок. Колач оставити да се охлади.

Ако вам треба идеја за доручак, ручак, вечеру… посетите златиборску куварицу. Можда пронађете инспирацију!

Tags: посластица
ShareTweet

Related Posts

Телећа чорба

Телећа чорба

by Око Златибора
26. март 2025.
0

За телећу чорбу важи да је најбоља у ресторану. И јесте добра! Бар из нашег искуства, никад нас није изневерила....

Розен торта

Розен торта

by Око Златибора
18. март 2025.
0

Розен торта, посни дезерт, незаобилазан на свим славама. Брзо и лако се спрема, али се бар један дан чека на...

Теткина проја

Теткина проја

by Око Златибора
25. март 2025.
0

Састојци: 5 кашика паленте или крупног пројоног брашна, 5 кашика пшеничног брашна, пола кашичице соде бикарбоне, пола кесице прашка за...

Рафаело

Рафаело

by Око Златибора
18. март 2025.
0

Рафаело куглице су производ италијанске компаније Фереро. На тржишту су се појавиле 1990. године и одмах попримиле симпатије готово свих...

Категорије

  • Авантура
  • Блог
  • Вести
  • Забава
  • Златопедија
    • Гљиве
    • Географија
    • Златиборци
    • Манифестације
    • Спорт
    • Фауна
    • Флора
  • Знаменитости
  • Куварица
  • Саговорници
  • Смештај на Златибору
  • Хумор
    • Агенција Ерцов

Категорије

  • Важни телефони
  • Контакт
  • Политика приватности
  • Рекламирајте се код нас

Copyright © 2017 JNews.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Авантура
  • Хумор
  • Куварица
  • Знаменитости
  • Златопедија
  • Важни телефони
  • Смештај на Златибору
  • Контакт
  • Рекламирајте се код нас

Copyright © 2017 JNews.