• Latest
  • Trending
  • All
natur-šnicla

Натур шницле

25. март 2025.
Знањодром

Знањодром

29. мај 2025.
ćaci-štrajk-glađu

„Ћацији“ најављују штрајк глађу у три смене

28. мај 2025.
Недеља ужичког позоришта

Недеља ужичког позоришта

26. мај 2025.
Култура: Премијера филма „Изван времена“

Култура: Премијера филма „Изван времена“

26. мај 2025.
Знањодром

Знањодром

22. мај 2025.
Четврти Bazzum џез фестивал у Ужицу

Четврти Bazzum џез фестивал у Ужицу

22. мај 2025.
tri-dana-humanosti-cajetina

Три дана хуманости у Чајетини: Хуманитарни турнири за кориснике Црвеног крста

22. мај 2025.
petar-bozovic-u-uzicu

Петар Божовић у Ужицу са монодрамом инспирисаном поезијом Матије Бећковића

22. мај 2025.
VIII Фестивал пољског цвећа

VIII Фестивал пољског цвећа

20. мај 2025.
stablo-mecje-leske-u-uzicu

Занимљивости о Златибору

20. мај 2025.
Премијера дечјих представа „Чаробно позориште“ и „Дамојед“

Премијера дечјих представа „Чаробно позориште“ и „Дамојед“

19. мај 2025.
33. Фестивал „Деца међу нарцисима“

33. Фестивал „Деца међу нарцисима“

19. мај 2025.
  • Авантура
  • Хумор
  • Куварица
  • Знаменитости
  • Златопедија
  • Важни телефони
  • Смештај на Златибору
  • Контакт
  • Рекламирајте се код нас
недеља, јун 1, 2025
  • Login
Око Златибора
No Result
View All Result
Око Златибора
No Result
View All Result
Home Куварица

Натур шницле

by Око Златибора
25. март 2025.
in Куварица
0
natur-šnicla
Share on FacebookShare on Twitter

Натур шницле – мекане, сочне, укусне. Једноставне су за припрему, али изискују време. Одличан избор за свечани ручак у кругу породице или пријатеља.

За припрему натур шницли потребни су следећи састојци: 0,5 kg свињског или телећег/јунећег меса, со, бибсер, пшенично брашно, 2-3 чена беог лука, уље или маст, вода или бујон, першун.

Месо од бута исећи на шницле дебљине 1 cm. Месо се сече попречно у односу на влакна мишића, како би се пресекле жилице. Овако сечене, шницле се неће скупљати током пржења. Затим месо излупати тучком са обе стране. Посолити их, побиберити и добро их уваљати у брашно. У тигањ налити уље или ставити маст да се загреје. Температура рингле не треба да буде максимална већ умерена, 4/6. Ставити шницле да се прже. Пржити их док не порумене са обе стране, односно док не добију златно браон боју. У међувремену припремити бујон. Довољно је у 250 ml кључале воде додати пола коцке за супу или кашичицу додатка јелима. Када месо буде пржено, у тигањ додати ситно сецкан бели лук. Луку је довољан минит да се испржи. Затим постепено додавати топли бујон или топлу воду. Пустити да се крчка на смањеној температури око пола сата. Што се више крчка, то ће шницле бити меканије, а сос гушћи. Сос зачинити ситно сецканим першуном.

По жељи, у сос се могу додати печурке. Када су шницле пржене, додати печурке. Пустити да вода из њих потпуно уври, затим додати бели лук и на крају воду или бујон. Натур шницле се служе топле уз пире или густи спанаћ.

Ако вам треба идеја за доручак, ручак, вечеру… посетите златиборску куварицу. Можда пронађете инспирацију.

Tags: главно јело
ShareTweet

Related Posts

Телећа чорба

Телећа чорба

by Око Златибора
26. март 2025.
0

За телећу чорбу важи да је најбоља у ресторану. И јесте добра! Бар из нашег искуства, никад нас није изневерила....

Розен торта

Розен торта

by Око Златибора
18. март 2025.
0

Розен торта, посни дезерт, незаобилазан на свим славама. Брзо и лако се спрема, али се бар један дан чека на...

Теткина проја

Теткина проја

by Око Златибора
25. март 2025.
0

Састојци: 5 кашика паленте или крупног пројоног брашна, 5 кашика пшеничног брашна, пола кашичице соде бикарбоне, пола кесице прашка за...

Рафаело

Рафаело

by Око Златибора
18. март 2025.
0

Рафаело куглице су производ италијанске компаније Фереро. На тржишту су се појавиле 1990. године и одмах попримиле симпатије готово свих...

Мени

  • Авантура
  • Хумор
  • Куварица
  • Знаменитости
  • Златопедија
  • Важни телефони
  • Смештај на Златибору
  • Контакт
  • Рекламирајте се код нас
No Result
View All Result

Категорије

  • Авантура
  • Блог
  • Вести
  • Забава
  • Златопедија
    • Гљиве
    • Географија
    • Златиборци
    • Манифестације
    • Спорт
    • Фауна
    • Флора
  • Знаменитости
  • Куварица
  • Саговорници
  • Смештај на Златибору
  • Хумор
    • Агенција Ерцов

Категорије

  • Важни телефони
  • Контакт
  • Политика приватности
  • Рекламирајте се код нас

Copyright © 2017 JNews.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Авантура
  • Хумор
  • Куварица
  • Знаменитости
  • Златопедија
  • Важни телефони
  • Смештај на Златибору
  • Контакт
  • Рекламирајте се код нас

Copyright © 2017 JNews.