• Latest
  • Trending
  • All
natur-šnicla

Натур шницле

25. март 2025.

Знањодром

25. септембар 2025.
Бела-црква-Каран

Бела Црква у Карану

23. септембар 2025.
kornhol-cajetina

У Чајетини одржан корнхол турнир

22. септембар 2025.

Знањодром

18. септембар 2025.

Култура: Отварање изложбе слика „КОЛО“ у КЦ Златибор

18. септембар 2025.
piroske

Пирошке

16. септембар 2025.
zanjodrom

Знањодром

11. септембар 2025.
Selo-Dobroselica

Доброселица

11. септембар 2025.
Ruska-medonjica

Руска медоњица

8. септембар 2025.

Знањодром

4. септембар 2025.
dr Gordana Bojovic

Др Гордана Бојовић: Пацијент мора бити у центру пажње

1. септембар 2025.

Знањодром

28. август 2025.
  • Авантура
  • Хумор
  • Куварица
  • Знаменитости
  • Златопедија
  • Важни телефони
  • Смештај на Златибору
  • Контакт
  • Рекламирајте се код нас
Петак, септембар 26, 2025
  • Login
Око Златибора
No Result
View All Result
Око Златибора
No Result
View All Result
Home Куварица

Натур шницле

by Око Златибора
25. март 2025.
in Куварица
0
natur-šnicla
Share on FacebookShare on Twitter

Натур шницле – мекане, сочне, укусне. Једноставне су за припрему, али изискују време. Одличан избор за свечани ручак у кругу породице или пријатеља.

За припрему натур шницли потребни су следећи састојци: 0,5 kg свињског или телећег/јунећег меса, со, бибсер, пшенично брашно, 2-3 чена беог лука, уље или маст, вода или бујон, першун.

Месо од бута исећи на шницле дебљине 1 cm. Месо се сече попречно у односу на влакна мишића, како би се пресекле жилице. Овако сечене, шницле се неће скупљати током пржења. Затим месо излупати тучком са обе стране. Посолити их, побиберити и добро их уваљати у брашно. У тигањ налити уље или ставити маст да се загреје. Температура рингле не треба да буде максимална већ умерена, 4/6. Ставити шницле да се прже. Пржити их док не порумене са обе стране, односно док не добију златно браон боју. У међувремену припремити бујон. Довољно је у 250 ml кључале воде додати пола коцке за супу или кашичицу додатка јелима. Када месо буде пржено, у тигањ додати ситно сецкан бели лук. Луку је довољан минит да се испржи. Затим постепено додавати топли бујон или топлу воду. Пустити да се крчка на смањеној температури око пола сата. Што се више крчка, то ће шницле бити меканије, а сос гушћи. Сос зачинити ситно сецканим першуном.

По жељи, у сос се могу додати печурке. Када су шницле пржене, додати печурке. Пустити да вода из њих потпуно уври, затим додати бели лук и на крају воду или бујон. Натур шницле се служе топле уз пире или густи спанаћ.

Ако вам треба идеја за доручак, ручак, вечеру… посетите златиборску куварицу. Можда пронађете инспирацију.

Tags: главно јело
ShareTweet
Previous Post

Спорт: Златибор пред мечом одлуке, Пет плус за наставак победничке серије

Next Post

Дивља трешња

Related Posts

piroske

Пирошке

by Око Златибора
16. септембар 2025.
0

Пирошке се праве од нараслог теста, празне или пуњене различитим филовима, а могу бити пржене у уљу или печене у...

Палачинке из рерне

by Око Златибора
25. јун 2025.
0

Једна од варијанти су и палачинке из рерне. Скраћују време припреме, што је за модерну куварицу изузетно важно.

Рибић

by Око Златибора
17. јун 2025.
0

Рибић је део јунетине који се налази на коленици. Изузетно је мекан и сочан комад меса, који након дугог кувања...

Телећа чорба

by Око Златибора
26. март 2025.
0

За телећу чорбу важи да је најбоља у ресторану. И јесте добра! Бар из нашег искуства, никад нас није изневерила....

Next Post
divlja-tresnja

Дивља трешња

Please login to join discussion
No Result
View All Result

Категорије

Категорије

  • Авантура
  • Агенција Ерцов
  • Блог
  • Вести
  • Гљиве
  • Географија
  • Забава
  • Златиборци
  • Златопедија
  • Знаменитости
  • Куварица
  • Манифестације
  • Пословни водич
  • Саговорници
  • Смештај на Златибору
  • Спорт
  • Фауна
  • Флора
  • Хумор
  • Цркве и манастири

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Важни телефони
  • Контакт
  • Политика приватности
  • Рекламирајте се код нас

Copyright © 2017 JNews.