• Latest
  • Trending
  • All
natur-šnicla

Натур шницле

25. март 2025.
zlatiborski-espreso

Златиборски еспресо

26. децембар 2025.

Знањодром

25. децембар 2025.
zlatiborski-espreso

Златиборски еспресо

25. децембар 2025.
grepling-seminar

Хуманитарни греплинг семинар на Златибору

24. децембар 2025.
donald*-tramp-nije srbin

Истраживање: Доналд Трамп није Србин

23. децембар 2025.

Културни репертоар: „Е, мој Тодоре“ у Семегњеву

25. децембар 2025.

Брдарице

19. децембар 2025.

Знањодром

18. децембар 2025.
vucuc-tuzi-blokadere

Вучић тужи блокадере јер су спречили да их победи у целом свету

17. децембар 2025.
politicki-skandal

Скандал

16. децембар 2025.

Културни репертоар

19. децембар 2025.

Знањодром

11. децембар 2025.
  • Авантура
  • Хумор
  • Куварица
  • Знаменитости
  • Златопедија
  • Важни телефони
  • Смештај на Златибору
  • Контакт
  • Рекламирајте се код нас
Недеља, децембар 28, 2025
  • Login
Око Златибора
No Result
View All Result
Око Златибора
No Result
View All Result
Home Куварица

Натур шницле

by Око Златибора
25. март 2025.
in Куварица
0
natur-šnicla
Share on FacebookShare on Twitter

Натур шницле – мекане, сочне, укусне. Једноставне су за припрему, али изискују време. Одличан избор за свечани ручак у кругу породице или пријатеља.

За припрему натур шницли потребни су следећи састојци: 0,5 kg свињског или телећег/јунећег меса, со, бибсер, пшенично брашно, 2-3 чена беог лука, уље или маст, вода или бујон, першун.

Месо од бута исећи на шницле дебљине 1 cm. Месо се сече попречно у односу на влакна мишића, како би се пресекле жилице. Овако сечене, шницле се неће скупљати током пржења. Затим месо излупати тучком са обе стране. Посолити их, побиберити и добро их уваљати у брашно. У тигањ налити уље или ставити маст да се загреје. Температура рингле не треба да буде максимална већ умерена, 4/6. Ставити шницле да се прже. Пржити их док не порумене са обе стране, односно док не добију златно браон боју. У међувремену припремити бујон. Довољно је у 250 ml кључале воде додати пола коцке за супу или кашичицу додатка јелима. Када месо буде пржено, у тигањ додати ситно сецкан бели лук. Луку је довољан минит да се испржи. Затим постепено додавати топли бујон или топлу воду. Пустити да се крчка на смањеној температури око пола сата. Што се више крчка, то ће шницле бити меканије, а сос гушћи. Сос зачинити ситно сецканим першуном.

По жељи, у сос се могу додати печурке. Када су шницле пржене, додати печурке. Пустити да вода из њих потпуно уври, затим додати бели лук и на крају воду или бујон. Натур шницле се служе топле уз пире или густи спанаћ.

Ако вам треба идеја за доручак, ручак, вечеру… посетите златиборску куварицу. Можда пронађете инспирацију.

Tags: главно јело
ShareTweet
Previous Post

Спорт: Златибор пред мечом одлуке, Пет плус за наставак победничке серије

Next Post

Дивља трешња

Related Posts

Брдарице

by Око Златибора
19. децембар 2025.
0

За припрему брдарица потребно је: 1 dl пива, 2 dl уља, око 500 g брашна, 1 прашак за пециво, 250...

Медено срце

by Око Златибора
3. децембар 2025.
0

Колач медено срце је један од омиљених домаћих колача, који се једноставно припрема и има карактеристичан укус захвањујући цимету и...

Штрудла са маком

by Око Златибора
18. новембар 2025.
0

За припрему штрудле са маком потребно је: паковање 200 g мешавине мака и шећера, 120 ml топле воде, 500 g...

Мусака од плавог патлиџана

by Око Златибора
3. новембар 2025.
0

За припрему мусаке потребно је око килограм плавог патлиџана, 400 грама мешаног млевеног меса, главица црног лука, чен белог лука,...

Next Post
divlja-tresnja

Дивља трешња

Please login to join discussion
No Result
View All Result
loader-image
Време данас
Zlatibor
11:14 am, дец 28, 2025
temperature icon -2°C
местимични облаци
Humidity: 75 %
Pressure: 1023 mb
Wind: 15 Km/h
Wind Gust: 26 Km/h
Clouds: 11%
Visibility: 10 km
Sunrise: 7:14 am
Sunset: 4:10 pm
  • Temperature
  • Precipitation
  • Rain Chance
  • Wind
  • Humidity
  • Pressure
1:00 pm
temperature icon
-2°/-2°°C 0 mm 0% 14 Km/h 71% 1023 mb 0 mm/h
4:00 pm
temperature icon
-3°/-3°°C 0 mm 0% 9 Km/h 71% 1024 mb 0 mm/h
7:00 pm
temperature icon
-4°/-4°°C 0 mm 0% 6 Km/h 77% 1025 mb 0 mm/h
10:00 pm
temperature icon
-5°/-5°°C 0 mm 0% 6 Km/h 73% 1026 mb 0 mm/h
1:00 am
temperature icon
-4°/-4°°C 0 mm 0% 7 Km/h 72% 1026 mb 0 mm/h
4:00 am
temperature icon
-5°/-5°°C 0 mm 0% 7 Km/h 71% 1026 mb 0 mm/h
7:00 am
temperature icon
-5°/-5°°C 0 mm 0% 8 Km/h 68% 1025 mb 0 mm/h
10:00 am
temperature icon
-0°/-0°°C 0 mm 0% 8 Km/h 41% 1023 mb 0 mm/h
Weather from OpenWeatherMap

Категорије

Категорије

  • Авантура
  • Агенција Ерцов
  • Блог
  • Вести
  • Гљиве
  • Географија
  • Забава
  • Златиборци
  • Златопедија
  • Знаменитости
  • Куварица
  • Манифестације
  • Пословни водич
  • Саговорници
  • Смештај на Златибору
  • Спорт
  • Фауна
  • Флора
  • Хумор
  • Цркве и манастири

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Важни телефони
  • Контакт
  • Политика приватности
  • Рекламирајте се код нас

Copyright © 2017 JNews.