Авантура

Зашто треба доћи у Чајетину

Чајетина је варошица на неких три километра од самог туристичког центра Златибора. Мирна, ушушкана међу брдима представља идеално место за породични одмор. Пре свега, у њој нема гужве, цене су приступачније, а све туристичке атракције су довољно близу. Ако сте, пак, одсели на Златибору, свратите (можете и пешке) у Чајетину, има се шта видети, по’јсти и попити!

У самом центру Чајетине налази се леп градски парк са пуно справа намењених дечјим играма. У склопу њега је кошаркашко игралиште на ком можете лепо утрошити време док се деца забављају. Поред овог парка, неких 200 метара од њега, постоји комплекс терена на којима се могу играти фудбал, кошарка, одбојка, тенис или вежбати на отвореном.

Ако волите шетње по природи, на правом сте месту. Свуда около су брда идеална за пешачење, а обавезно испланирајте пењање на „Градину“ врх који се поносно уздиже одмах изнад Чајетине.

Библиотека Љубиша Р. Ђенић

Библиотека постоји од 1904. године када је основана као Златиборска читаоница и почела прикупљање књига. Данас се налази у згради некадашње основне школе из 1910. године која је заштићена као непокретно културно добро и вероватно спада међу најлепше уређене библиотеке у Србији. У оквиру библиотеке постоји музеј са сталном поставком која чува богату историјску баштину златиборског краја.

Библиотека Љубиша Р. Ђенић

Црква светог архангела Гаврила

Црква је изграђена крајем 19. века, а са богослужењем почела 1890 године. Претходних година је реновирана, добила је нови иконостас, а унутрашњи зидови су потпуно осликани новим фрескама.

Црква у Чајетини

Где јести

Пицерија Казабланка

У Чајетини се може заиста добро јести за пристојне паре. Понуда је мешавина италијанске и српке кухиње, па поред пица и пасти. можете наручити комплет лепиње, уштипке, јела са јајима, кобасицама, пршутама, сланинама… Храна је заиста одлична и свакако нећете погрешити ако одлучите да клопате овде.

Ресторан Лагуна

Лагуна је ресторан са класичном понудом, одличном кухињом и, опет, пристојним ценама. Овде можете изнајмити и смештај, а собе и апартмани су одлично и укусно опремљени.

Где сести

Кафе бар Оаза

Е, овде нема ништа добро сем музике, атмосфере и људи. Оаза је паб у класичном смислу речи, не фенси локал са прескупим пићима. То је кафана у којој се окупљају локалци, уговарају послове, воде аброве, брсте светску политику, раде све оно што у поштеној кафани и треба да се ради. Ако волите рокенрол, дођите у „Оазу“ и частите нас пивом јер смо вам открили ово место!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *