Авантура

Градина

Градина (1164 m) је врх са уређеним видиковцем на неких 6 километара источно од центра Златибора. Пут до њега је одлична авантура за све који воле шетњу, природу и дозу изазова.

До Градине се може стићи из различитих праваца, а путеви и стазе који воде до ње су добро уређени. Ако одлучите да кренете из Чајетине, над којом Градина доминира, можда најбоље решење је преко Оманице са које, кроз шуму, води стаза до самог врха.

Оманица
Оманица, мало личи на женске груди

Као и сваки врх и овај је најбоље посетити по ведром дану јер тад поглед пуца далеко, па је уживање потпуно. Ако желите да се прошетате зимском разгледницом, на Градину се можете запутити и по снегу. Водите рачуна да је то напорнија варијанта, да може бити леда на стазама, али призори које успут видите ће вас сигурно очарати.

Кад може шестогодишњак, можете и Ви

На врху вас чека поменути видиковац са одличним дурбином којим се може разгледати околина. И без њега, поглед је фантастичан. У видокругу ћете, као на длану, имати златиборску висораван, врхове, долове, километре и километре природне лепоте од које су саздане ова планина и њена околина. Ако сте спремни на интензивнију авантуру, са Градине можете продужити до њеног комшије Црног врха (1175 m).

Поглед-са-Градине
Поглед на Чајетину

Из ког год правца да долазите, молимо вас да то не радите аутомобилима, квадовима и сличним букотворцима и прашинодизачима. Ознојите се, продишите, живите и чувајте природу! Верујте нам, вреди!

Црни-врх
Црни врх, у позадини масив Чиготе

2 thoughts on “Градина

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *