• Latest
  • Trending
  • All
pilav

Пилав

25. март 2025.
знањодром

Знањодром

5. јун 2025.
crkva-u-ljubisu

Црква Светог цара Константина и царице Јелене у Љубишу

4. јун 2025.

Честославица

4. јун 2025.

Зелембаћ

3. јун 2025.

Култура: Тања Бошковић и Љиљана Стјепановић у КЦ Златибор

3. јун 2025.

Знањодром

29. мај 2025.
ćaci-štrajk-glađu

„Ћацији“ најављују штрајк глађу у три смене

28. мај 2025.

Недеља ужичког позоришта

26. мај 2025.

Култура: Премијера филма „Изван времена“

26. мај 2025.

Знањодром

22. мај 2025.

Четврти Bazzum џез фестивал у Ужицу

22. мај 2025.
tri-dana-humanosti-cajetina

Три дана хуманости у Чајетини: Хуманитарни турнири за кориснике Црвеног крста

22. мај 2025.
  • Авантура
  • Хумор
  • Куварица
  • Знаменитости
  • Златопедија
  • Важни телефони
  • Смештај на Златибору
  • Контакт
  • Рекламирајте се код нас
петак, јун 6, 2025
  • Login
Око Златибора
No Result
View All Result
Око Златибора
No Result
View All Result
Home Куварица

Пилав

by Око Златибора
25. март 2025.
in Куварица
0
pilav
Share on FacebookShare on Twitter

Иако није наше домаће јело, пилав се код нас добро одомаћио. То је издашно јело које се може служити 2-3 дана, а при томе вас неће много коштати.

Потребни састојци: 3 до 4 пилећа батка са карабатацима, једна мања главица црног лука, једна шаргарепа, већа кафена шоља округлог пиринча и зачини.

Скувати батаке у води зачињеној додатком јелима, сољу и лолбером.

У шерпи или пекачу на уљу или масти пропржити ситно исецкан лук и шаргарепу. Затим додати опран пиринач и на смањеној температури га кратко пропржити док не добије златкасту боју. Мешати непрестано да не загори. У то додати воду (супу) у којој су се кували батаци. По врху поређати месо и посутим першуном или босиљком, а онда све ставити у загрејану рерну на 200 степени да се крчка око 40 минута. Уколико супа уври, односно упије је пиричан, а он је и даље тврд, додајте још супе (или топле воде). На крају када пилав буде готов, оставите још 10 минута да се пече како би месо добило решију корицу.

Пилав је укуснији уколико га мало више замастите, а уместо пилећих бтака може се користити бело месо (скува се, исече и стави по врху пилава, а онда све запече).

Од професионалне куварице смо добили савет да за припрему пилава користимо пиринач округлог зрна јер има мекшу текстуру након кувања.

пилав-пиринач
месо-за-пилав
пилав

Ако вам треба идеја за доручак, ручак, вечеру… посетите златиборску куварицу. Можда пронађете инспирацију!

Tags: главно јело
ShareTweet
Previous Post

Босиљак

Next Post

Глог

Related Posts

Телећа чорба

by Око Златибора
26. март 2025.
0

За телећу чорбу важи да је најбоља у ресторану. И јесте добра! Бар из нашег искуства, никад нас није изневерила....

Розен торта

by Око Златибора
18. март 2025.
0

Розен торта, посни дезерт, незаобилазан на свим славама. Брзо и лако се спрема, али се бар један дан чека на...

Теткина проја

by Око Златибора
25. март 2025.
0

Састојци: 5 кашика паленте или крупног пројоног брашна, 5 кашика пшеничног брашна, пола кашичице соде бикарбоне, пола кесице прашка за...

Рафаело

by Око Златибора
18. март 2025.
0

Рафаело куглице су производ италијанске компаније Фереро. На тржишту су се појавиле 1990. године и одмах попримиле симпатије готово свих...

Next Post
glog

Глог

Please login to join discussion

Мени

  • Авантура
  • Хумор
  • Куварица
  • Знаменитости
  • Златопедија
  • Важни телефони
  • Смештај на Златибору
  • Контакт
  • Рекламирајте се код нас
No Result
View All Result

Категорије

  • Авантура
  • Блог
  • Вести
  • Забава
  • Златопедија
    • Гљиве
    • Географија
    • Златиборци
    • Манифестације
    • Спорт
    • Фауна
    • Флора
    • Цркве и манастири
  • Знаменитости
  • Куварица
  • Саговорници
  • Смештај на Златибору
  • Хумор
    • Агенција Ерцов

Категорије

  • Важни телефони
  • Контакт
  • Политика приватности
  • Рекламирајте се код нас

Copyright © 2017 JNews.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Авантура
  • Хумор
  • Куварица
  • Знаменитости
  • Златопедија
  • Важни телефони
  • Смештај на Златибору
  • Контакт
  • Рекламирајте се код нас

Copyright © 2017 JNews.