• Latest
  • Trending
  • All
pilav

Пилав

25. март 2025.

Културни репертоар

11. новембар 2025.

30. Југословенски позоришни фестивал – Без превода

9. новембар 2025.

Знањодром

9. новембар 2025.
slobodan-simic-satiricar

Слободан Симић: Насмејан човек престаје да се боји

5. новембар 2025.
ćaci-štrajk-glađu

Напредњак се плаши да, на снимцима из Ћациленда, није испао довољно бедно

4. новембар 2025.
mma-zlatibor

ММА клуб Златибор успешaн на државном првенству АДЦЦ

4. новембар 2025.
marija-vulovic-betel

Жаклинин Џемпер

3. новембар 2025.

Мусака од плавог патлиџана

3. новембар 2025.

Културни репертоар

3. новембар 2025.
maglenka-clitocybe-nebularis

Магленка (Clitocybe nebularis)

1. новембар 2025.

Знањодром

30. октобар 2025.

Дивљи кестен

30. октобар 2025.
  • Авантура
  • Хумор
  • Куварица
  • Знаменитости
  • Златопедија
  • Важни телефони
  • Смештај на Златибору
  • Контакт
  • Рекламирајте се код нас
Уторак, новембар 11, 2025
  • Login
Око Златибора
No Result
View All Result
Око Златибора
No Result
View All Result
Home Куварица

Пилав

by Око Златибора
25. март 2025.
in Куварица
0
pilav
Share on FacebookShare on Twitter

Иако није наше домаће јело, пилав се код нас добро одомаћио. То је издашно јело које се може служити 2-3 дана, а при томе вас неће много коштати.

Потребни састојци: 3 до 4 пилећа батка са карабатацима, једна мања главица црног лука, једна шаргарепа, већа кафена шоља округлог пиринча и зачини.

Скувати батаке у води зачињеној додатком јелима, сољу и лолбером.

У шерпи или пекачу на уљу или масти пропржити ситно исецкан лук и шаргарепу. Затим додати опран пиринач и на смањеној температури га кратко пропржити док не добије златкасту боју. Мешати непрестано да не загори. У то додати воду (супу) у којој су се кували батаци. По врху поређати месо и посутим першуном или босиљком, а онда све ставити у загрејану рерну на 200 степени да се крчка око 40 минута. Уколико супа уври, односно упије је пиричан, а он је и даље тврд, додајте још супе (или топле воде). На крају када пилав буде готов, оставите још 10 минута да се пече како би месо добило решију корицу.

Пилав је укуснији уколико га мало више замастите, а уместо пилећих бтака може се користити бело месо (скува се, исече и стави по врху пилава, а онда све запече).

Од професионалне куварице смо добили савет да за припрему пилава користимо пиринач округлог зрна јер има мекшу текстуру након кувања.

пилав-пиринач
месо-за-пилав
пилав

Ако вам треба идеја за доручак, ручак, вечеру… посетите златиборску куварицу. Можда пронађете инспирацију!

Tags: главно јело
ShareTweet
Previous Post

Босиљак

Next Post

Глог

Related Posts

Мусака од плавог патлиџана

by Око Златибора
3. новембар 2025.
0

За припрему мусаке потребно је око килограм плавог патлиџана, 400 грама мешаног млевеног меса, главица црног лука, чен белог лука,...

piroske

Пирошке

by Око Златибора
16. септембар 2025.
0

Пирошке се праве од нараслог теста, празне или пуњене различитим филовима, а могу бити пржене у уљу или печене у...

Палачинке из рерне

by Око Златибора
25. јун 2025.
0

Једна од варијанти су и палачинке из рерне. Скраћују време припреме, што је за модерну куварицу изузетно важно.

Рибић

by Око Златибора
17. јун 2025.
0

Рибић је део јунетине који се налази на коленици. Изузетно је мекан и сочан комад меса, који након дугог кувања...

Next Post
glog

Глог

Please login to join discussion
No Result
View All Result

Категорије

Категорије

  • Авантура
  • Агенција Ерцов
  • Блог
  • Вести
  • Гљиве
  • Географија
  • Забава
  • Златиборци
  • Златопедија
  • Знаменитости
  • Куварица
  • Манифестације
  • Пословни водич
  • Саговорници
  • Смештај на Златибору
  • Спорт
  • Фауна
  • Флора
  • Хумор
  • Цркве и манастири

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Важни телефони
  • Контакт
  • Политика приватности
  • Рекламирајте се код нас

Copyright © 2017 JNews.