Клопа

Пилав

Потребни састојци: 3 пилећа батка са карабатацима, главица црног лука, шаргарепа, шоља округлог пиринча и зачини.

Скувати батаке у води зачињеној додатком јелима, сољу и лолбером.

У шерпи или пекачу на уљу или масти пропржити ситно исецкан лук и шаргарепу. Затим додати опран пиринач и на смањеној температури га кратко пропржити док не добије златкасту боју. Мешати непрестано да не загори. У то додати воду (супу) у којој су се кували батаци. По врху поређати месо и посутим першуном или босиљком, а онда све ставити у загрејану рерну на 200 степени да се крчка око 40 минута. Уколико супа уври, односно упије је пиричан, а он је и даље тврд, додајте још супе (или топле воде). На крају када пилав буде готов, оставите још 10 минута да се пече како би месо добило решију корицу.

Пилав је укуснији уколико га мало више замастите, а уместо пилетине можете додати и друго месо.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *