Куварица

Торта са пишкотама

torta-sa-piškotama

Торта са пишкотама и воћем је права посластица за летње време. Једноставна је за припрему и не захтева много намирница. Торта је освежавајућа, не претерано слатка, омиљена је код деце и домаћица које немају или не воле да проводе много времена у кухињи.

За припрему овог дезерта потребно је: две кутије пишкота, велика кантица павлаке од 20% млечне масти, 10 кашика шећера, 1 мања чаша млека, 1 кесица шлага и пола килограма јагода.

Једну кутију пишкота извадити, на трен их умочити у млеко и ређати на велики плато. Пишкоте не треба целе потапати у млеко јер ће га пуштати у торти и постати гњецаве. Нећете погрешити и ако их уопште не стављате у млеко. Павлаку помешати са шећером и оставити да мало одстоји како би се шећер истопио. Половину павлаке нанети на пишкоте. Затим ставити половину јагода исечених на колутиће и половину умућеног шлага. Поступак поновити још једном са преосталим материјалом (пишкоте, павлака, јагоде, шлаг).

Готова торта се остави у фрижидер или на хладном месту да одстоји пар сати. Служити хладну.

Торта са пишкотама је укуснија ако се користе Штаркове пишкоте, јер су квалитетније. Од воћа могу се користити и банане, малине, боровнице, ананас.

Наравно, ако вам треба идеја за доручак, ручак, вечеру… посетите златиборску куварицу. Можда пронађете инспирацију!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *