• Latest
  • Trending
  • All

Торта са пишкотама

26. април 2025.

Црква Светог Архангела Гаврила у Чајетини

12. новембар 2025.

Културни репертоар

11. новембар 2025.

30. Југословенски позоришни фестивал – Без превода

9. новембар 2025.

Знањодром

9. новембар 2025.
slobodan-simic-satiricar

Слободан Симић: Насмејан човек престаје да се боји

5. новембар 2025.
ćaci-štrajk-glađu

Напредњак се плаши да, на снимцима из Ћациленда, није испао довољно бедно

4. новембар 2025.
mma-zlatibor

ММА клуб Златибор успешaн на државном првенству АДЦЦ

4. новембар 2025.
marija-vulovic-betel

Жаклинин Џемпер

3. новембар 2025.

Мусака од плавог патлиџана

3. новембар 2025.

Културни репертоар

3. новембар 2025.
maglenka-clitocybe-nebularis

Магленка (Clitocybe nebularis)

1. новембар 2025.

Знањодром

30. октобар 2025.
  • Авантура
  • Хумор
  • Куварица
  • Знаменитости
  • Златопедија
  • Важни телефони
  • Смештај на Златибору
  • Контакт
  • Рекламирајте се код нас
Cреда, новембар 12, 2025
  • Login
Око Златибора
No Result
View All Result
Око Златибора
No Result
View All Result
Home Куварица

Торта са пишкотама

by Око Златибора
26. април 2025.
in Куварица
0
Share on FacebookShare on Twitter

Торта са пишкотама и воћем је права посластица за летње време. Једноставна је за припрему и не захтева много намирница. Торта је освежавајућа, не претерано слатка, омиљена је код деце и домаћица које немају или не воле да проводе много времена у кухињи.

За припрему овог дезерта потребно је: две кутије пишкота, велика кантица павлаке од 20% млечне масти, 10 кашика шећера, 1 мања чаша млека, 1 кесица шлага и пола килограма јагода.

Једну кутију пишкота извадити, на трен их потопити у млеко и ређати на велики плато. Ако их дуже оставите у млеку постаће гњецаве. Нећете погрешити и ако их уопште не стављате у млеко. Павлаку помешати са шећером и оставити да мало одстоји како би се шећер истопио. Благо мешати, јер у супротном павлака ће бити превише течна и тешка за филовање. Половину павлаке нанети на пишкоте. Затим ставити половину јагода исечених на колутиће и половину умућеног шлага. Поступак поновити још једном са преосталим материјалом (пишкоте, павлака, јагоде, шлаг).

По жељи и величини платоа, торта може имати два или три реда пишкота.

Готова торта се остави у фрижидер или на хладном месту да одстоји пар сати. Служити хладну.

Торта са пишкотама је укуснија ако се користе Штаркове пишкоте, јер су квалитетније. Од воћа могу се користити и банане, малине, боровнице, ананас.

Наравно, ако вам треба идеја за доручак, ручак, вечеру… посетите златиборску куварицу. Можда пронађете инспирацију!

Tags: дезертпосластица
ShareTweet
Previous Post

Пантеровка

Next Post

Мртва коприва

Related Posts

Мусака од плавог патлиџана

by Око Златибора
3. новембар 2025.
0

За припрему мусаке потребно је око килограм плавог патлиџана, 400 грама мешаног млевеног меса, главица црног лука, чен белог лука,...

piroske

Пирошке

by Око Златибора
16. септембар 2025.
0

Пирошке се праве од нараслог теста, празне или пуњене различитим филовима, а могу бити пржене у уљу или печене у...

Палачинке из рерне

by Око Златибора
25. јун 2025.
0

Једна од варијанти су и палачинке из рерне. Скраћују време припреме, што је за модерну куварицу изузетно важно.

Рибић

by Око Златибора
17. јун 2025.
0

Рибић је део јунетине који се налази на коленици. Изузетно је мекан и сочан комад меса, који након дугог кувања...

Next Post
mrtva-kopriva

Мртва коприва

Please login to join discussion
No Result
View All Result

Категорије

Категорије

  • Авантура
  • Агенција Ерцов
  • Блог
  • Вести
  • Гљиве
  • Географија
  • Забава
  • Златиборци
  • Златопедија
  • Знаменитости
  • Куварица
  • Манифестације
  • Пословни водич
  • Саговорници
  • Смештај на Златибору
  • Спорт
  • Фауна
  • Флора
  • Хумор
  • Цркве и манастири

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Важни телефони
  • Контакт
  • Политика приватности
  • Рекламирајте се код нас

Copyright © 2017 JNews.