• Latest
  • Trending
  • All
pilav

Пилав

25. март 2025.
zlatiborski-espreso

Златиборски еспресо

26. децембар 2025.

Знањодром

25. децембар 2025.
zlatiborski-espreso

Златиборски еспресо

25. децембар 2025.
grepling-seminar

Хуманитарни греплинг семинар на Златибору

24. децембар 2025.
donald*-tramp-nije srbin

Истраживање: Доналд Трамп није Србин

23. децембар 2025.

Културни репертоар: „Е, мој Тодоре“ у Семегњеву

25. децембар 2025.

Брдарице

19. децембар 2025.

Знањодром

18. децембар 2025.
vucuc-tuzi-blokadere

Вучић тужи блокадере јер су спречили да их победи у целом свету

17. децембар 2025.
politicki-skandal

Скандал

16. децембар 2025.

Културни репертоар

19. децембар 2025.

Знањодром

11. децембар 2025.
  • Авантура
  • Хумор
  • Куварица
  • Знаменитости
  • Златопедија
  • Важни телефони
  • Смештај на Златибору
  • Контакт
  • Рекламирајте се код нас
Недеља, децембар 28, 2025
  • Login
Око Златибора
No Result
View All Result
Око Златибора
No Result
View All Result
Home Куварица

Пилав

by Око Златибора
25. март 2025.
in Куварица
0
pilav
Share on FacebookShare on Twitter

Иако није наше домаће јело, пилав се код нас добро одомаћио. То је издашно јело које се може служити 2-3 дана, а при томе вас неће много коштати.

Потребни састојци: 3 до 4 пилећа батка са карабатацима, једна мања главица црног лука, једна шаргарепа, већа кафена шоља округлог пиринча и зачини.

Скувати батаке у води зачињеној додатком јелима, сољу и лолбером.

У шерпи или пекачу на уљу или масти пропржити ситно исецкан лук и шаргарепу. Затим додати опран пиринач и на смањеној температури га кратко пропржити док не добије златкасту боју. Мешати непрестано да не загори. У то додати воду (супу) у којој су се кували батаци. По врху поређати месо и посутим першуном или босиљком, а онда све ставити у загрејану рерну на 200 степени да се крчка око 40 минута. Уколико супа уври, односно упије је пиричан, а он је и даље тврд, додајте још супе (или топле воде). На крају када пилав буде готов, оставите још 10 минута да се пече како би месо добило решију корицу.

Пилав је укуснији уколико га мало више замастите, а уместо пилећих бтака може се користити бело месо (скува се, исече и стави по врху пилава, а онда све запече).

Од професионалне куварице смо добили савет да за припрему пилава користимо пиринач округлог зрна јер има мекшу текстуру након кувања.

пилав-пиринач
месо-за-пилав
пилав

Ако вам треба идеја за доручак, ручак, вечеру… посетите златиборску куварицу. Можда пронађете инспирацију!

Tags: главно јело
ShareTweet
Previous Post

Босиљак

Next Post

Глог

Related Posts

Брдарице

by Око Златибора
19. децембар 2025.
0

За припрему брдарица потребно је: 1 dl пива, 2 dl уља, око 500 g брашна, 1 прашак за пециво, 250...

Медено срце

by Око Златибора
3. децембар 2025.
0

Колач медено срце је један од омиљених домаћих колача, који се једноставно припрема и има карактеристичан укус захвањујући цимету и...

Штрудла са маком

by Око Златибора
18. новембар 2025.
0

За припрему штрудле са маком потребно је: паковање 200 g мешавине мака и шећера, 120 ml топле воде, 500 g...

Мусака од плавог патлиџана

by Око Златибора
3. новембар 2025.
0

За припрему мусаке потребно је око килограм плавог патлиџана, 400 грама мешаног млевеног меса, главица црног лука, чен белог лука,...

Next Post
glog

Глог

Please login to join discussion
No Result
View All Result
loader-image
Време данас
Zlatibor
1:51 pm, дец 28, 2025
temperature icon -2°C
местимични облаци
Humidity: 66 %
Pressure: 1023 mb
Wind: 14 Km/h
Wind Gust: 23 Km/h
Clouds: 11%
Visibility: 10 km
Sunrise: 7:14 am
Sunset: 4:10 pm
  • Temperature
  • Precipitation
  • Rain Chance
  • Wind
  • Humidity
  • Pressure
4:00 pm
temperature icon
-3°/-2°°C 0 mm 0% 9 Km/h 70% 1023 mb 0 mm/h
7:00 pm
temperature icon
-4°/-3°°C 0 mm 0% 6 Km/h 75% 1024 mb 0 mm/h
10:00 pm
temperature icon
-5°/-5°°C 0 mm 0% 6 Km/h 73% 1026 mb 0 mm/h
1:00 am
temperature icon
-4°/-4°°C 0 mm 0% 7 Km/h 72% 1026 mb 0 mm/h
4:00 am
temperature icon
-5°/-5°°C 0 mm 0% 7 Km/h 71% 1026 mb 0 mm/h
7:00 am
temperature icon
-5°/-5°°C 0 mm 0% 8 Km/h 68% 1025 mb 0 mm/h
10:00 am
temperature icon
-0°/-0°°C 0 mm 0% 8 Km/h 41% 1023 mb 0 mm/h
1:00 pm
temperature icon
4°/4°°C 0 mm 0% 8 Km/h 28% 1019 mb 0 mm/h
Weather from OpenWeatherMap

Категорије

Категорије

  • Авантура
  • Агенција Ерцов
  • Блог
  • Вести
  • Гљиве
  • Географија
  • Забава
  • Златиборци
  • Златопедија
  • Знаменитости
  • Куварица
  • Манифестације
  • Пословни водич
  • Саговорници
  • Смештај на Златибору
  • Спорт
  • Фауна
  • Флора
  • Хумор
  • Цркве и манастири

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Важни телефони
  • Контакт
  • Политика приватности
  • Рекламирајте се код нас

Copyright © 2017 JNews.